Αν σας έχουν περισσέψει ζυμαρικά δεν είναι ανάγκη να τα καταναλώσετε μόνο και μόνο για να μην τα πετάξετε.
Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο για μερικές ημέρες. Με τον τρόπο αυτό και περιορίζετε τη σπατάλη φαγητού κι εξασφαλίζετε ένα γεύμα για μια μέρα που δεν έχετε μαγειρέψει.
Πώς αποθηκεύονται τα μακαρόνια στο ψυγείο
Η τακτική που πρέπει να ακολουθήσετε είναι πολύ απλή:
Κρυώνετε τα ζυμαρικά με νερό (όχι ζεστό ή χλιαρό)
-Τα σουρώνετε καλά ώστε να φύγουν τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτετε ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε ελαφρά.
-Τοποθετήστε τα σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε τα στη συντήρηση του ψυγείου.
-Όταν θελήσετε να καταναλώσετε τα ζυμαρικά, βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίξτε τα μέσα για λίγα λεπτά.
-Δεδομένου ότι τα ζυμαρικά είναι βρασμένα, μπορείτε να τα σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή με λίγο τυρί.
Μυστικά για τέλεια ζυμαρικά
-Για κάθε κιλό ζυμαρικών, απαιτούνται 5 λίτρα νερό. Μόλις βράσει το νερό, ρίξτε αλάτι (αν και οι απόψεις διίστανται) αλλά όχι λάδι.
-Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέσα στα πρώτα 2 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινούν να βράζουν. Είναι πιο πιθανό να κολλήσουν μεταξύ τους στην αρχή πριν απελευθερωθεί το άμυλο στο νερό.
-Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, σβήστε τη φωτιά και αφαιρέστε 1 φλιτζάνι νερό. Περιέχει το απαραίτητο άμυλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη σάλτσα.
-Στραγγίστε τα ζυμαρικά χωρίς να τα ξεπλύνετε. Η μόνη φορά που πρέπει να το κάνετε είναι όταν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για σαλάτα.