Φαγητό
Η ελληνική κουζίνα, αδιαμφισβήτητα έχει τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα. Ωστόσο, ποια φαγητά έχουν τις περισσότερες θερμίδες;
Γενικότερα η κουζίνα μας έχει τόσο μεγάλη πέραση στο εξωτερικό, σε σημείο που ανοίγουν συνεχώς ελληνικές ταβέρνες σε άλλες πολιτείες.
Το ελληνικό τραπέζι που στήνουμε στις οικογενειακές συγκεντρώσεις ή οι μερίδες που καταναλώνουμε σε κάποια ταβέρνα ή εστιατόριο εκτός από απόλαυση βέβαια, είναι γνωστό πως προσφέρουν και…θερμίδες.
Και δυστυχώς είναι πολλές. Διαβάστε παρακάτω πόσες θερμίδες προσλαμβάνετε για κάθε μερίδα που καταναλώνετε:
- Σαλάτα (αγγούρι, ντομάτα, λάδι, ελιές): 350-400 θερμίδες
- Βλήτα με λάδι: 170 θερμίδες
- Μουσακάς: 500 θερμίδες
- Μοσχάρι γιουβέτσι: 440 θερμίδες
- Αρνάκι με πατάτες: 590 θερμίδες
- 2 ντομάτες γεμιστές χωρίς κιμά: 370
- Κοτόπουλο με μελιτζάνες: 440-550 θερμίδες
- Τζατζίκι: 250 θερμίδες