«Ξοδεύετε πολύ νερό» λέει η ΕΕ στους Έλληνες...

Taste Atlas: Αυτά είναι τα δύο ελληνικά πιάτα με αρνί που βρίσκονται στα τρία κορυφαία στον κόσμο

Δείτε αναλυτικά τη λίστα

Taste Atlas: Αυτά είναι τα δύο ελληνικά πιάτα με αρνί που βρίσκονται στα τρία κορυφαία στον κόσμο

Τα παϊδάκια κατέκτησαν την πρώτη θέση ανάμεσα στις καλύτερες συνταγές με αρνί στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα του Taste Atlas.

Τα αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα, που μαζί με το αρνί στη σούβλα είχε την τιμητική του την Κυριακή του Πάσχα, είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι δημοφιλές σε όλη τη χώρα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το τουρκικό Cag kebabı, μια ποικιλία κεμπάπ που προέρχεται από την πόλη Ερζερούμ. Φτιάχνεται με αρνί που μαρινάρεται με κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι για περίπου 12 ώρες και στη συνέχεια τοποθετείται σε ένα μεγάλο οριζόντιο σουβλάκι και ψήνεται σε φωτιά με ξύλα.

Στην τρίτη θέση επιστρέφει και πάλι ένα ελληνικό πιάτο, αυτή τη φορά το αντίκριστο, μια παραδοσιακή τεχνική μαγειρέματος κρέατος στην Κρήτη. Ένα νεαρό αρνί (ή ένα κατσίκι) κόβεται σε τέσσερα κομμάτια (που λέγονται γουλίδια), αλατίζεται και τοποθετείται σε μεγάλα ξύλινα σουβλάκια που είναι τοποθετημένα γύρω από τη φωτιά σε κυκλικό σχήμα. Αυτή η διαδικασία αφήνει το κρέας να ψηθεί στο δικό του λίπος. Το κρέας ψήνεται αργά, μερικές φορές έως και έξι ώρες, και αναπτύσσει διαφορετικές γεύσεις στη διαδικασία.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα τουρκικά Ντονέρ κεμπάπ και κεμπάπ Άδανα. Το Ντονέρ κεμπάπ είναι μια λιχουδιά που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και αποτελείται από ψητά κομμάτια κρέατος που τεμαχίζονται. Το κρέας είναι συνήθως καρυκευμένο με φρέσκα βότανα και μπαχαρικά.

Το κεμπάπ Άδανα ή το κεμπάπ των Αδάνων είναι ένα πιάτο που αποτελείται από κιμά στο χέρι, τοποθετημένο σε ένα φαρδύ σιδερένιο σουβλάκι και ψημένο στη σχάρα σε ανοιχτό μαγκάλ με αναμμένα κάρβουνα. Το κεμπάπ πήρε το όνομά του από τα Άδανα, την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας , και ήταν αρχικά γνωστό ως κεμπάπ κιμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.