Φαγητό
(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10/12, 23.30):
Η ελληνική κουζίνα ξεχώρισε και βραβεύτηκε ως η καλύτερη για τη σεζόν 2024-25 στα βραβεία του Taste Atlas.
Εδέσματα όπως η γραβιέρα Νάξου, το σαγανάκι, τα παϊδάκια, η γραβιέρα Κρήτης και το κοντοσούβλι έδωσαν την Ελλάδα την πρωτιά.
Οι 20 κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο
Μετά την Ελλάδα, στη δεύτερη θέση ακολουθεί η ιταλική κουζίνα, στην τρίτη η μεξικάνικη και στην τέταρτη η ισπανική.
Αναλυτικά οι 20 κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο:
- Ελλάδα
- Ιταλία
- Μεξικό
- Ισπανία
- Πορτογαλία
- Τουρκία
- Ινδονησία
- Γαλλία
- Ιαπωνία
- Κίνα
- Πολωνία
- Ινδία
- ΗΠΑ
- Περού
- Σερβία
- Βραζιλία
- Κροατία
- Κολομβία
- Βιετνάμ
- Ουγγαρία
Τα δέκα ελληνικά πιάτα με την υψηλότερη βαθμολογία
- Γραβιέρα Νάξου
- Σαγανάκι
- Παϊδάκια
- Γραβιέρα Κρήτης
- Κοντοσούβλι
- Τρίγωνα πανοράματος
- Συμιακό γαριδάκι
- Σφέλα
- Αρσενικό Νάξου
- Μπουγάτσα