Το TasteAtlas έφτιαξε μία λίστα με τα 100 χειρότερα πιάτα και στη 10η θέση υπάρχει η σαλάτα με αγκινάρες (αναφέρεται ως aginares salata).

Η ιστοσελίδα γράφει τα εξής για το… αδικημένο φαγητό: «Πρόκειται για μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με ρίζες στην Κρήτη. Αν και υπάρχουν παραλλαγές, γίνεται συνήθως με μιξ τρυφερών αγκινάρων, λεμονιού, χυμού λεμονιού, ελαιόλαδου, μουστάρδας, σκόρδου, άνηθου, αλατιού και πιπεριού.

Οι αγκινάρες κόβονται και βράζονται σε μείγμα νερού και χυμού λεμονιού. Στη συνέχεια κόβονται, αρωματίζονται εκ νέου με λεμόνι και τοποθετούνται σε μια πιατέλα.

Ένα ντρέσινγκ που αποτελείται από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα και σκόρδο περιχύνεται πάνω στις αγκινάρες. Η σαλάτα πασπαλίζεται με ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνεται και σερβίρεται αμέσως».

Οk, δεν είναι παστίτσιο, μουσακάς ή σουβλάκι, αλλά όχι και να μπαίνει στην ίδια δεκάδα με το ισλανδικό χάκαρλ (ζυμωμένος καρχαρίας), το ισπανικό μποκαντίγιο ντε σαρντίνας (σάντουιτς με σαρδέλες) ή τον αγγλικό ζελέ από χέλια.

Οι αγκινάρες μπορούν να μαγειρευτούν με αρκετούς τρόπους, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα πείσει και τους πιο δύστροπους. Χώρια τα οφέλη που χαρίζουν στον οργανισμό.

Βελτιώνουν την πέψη, μειώνουν τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση, προσφέρουν καλύτερη ηπατική λειτουργία, αποτελούν πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης και άλλα πολλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακούς εκεί μες στα 10 χειρότερα πιάτα του κόσμου… Δηλαδή τυχαία βγήκε η φράση «καρδιά αγκινάρα» για εκείνους που αγαπούν εύκολα; Καλά μπορεί και ναι. Πάντως σίγουρα αμέτρητοι είναι εκείνοι που αγαπούν τις ίδιες τις αγκινάρες.