Οι τηγανίτες πατάτες είναι ένα έδεσμα που λίγοι μπορούν να αντισταθούν. Δεν είναι όμως εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι όπως σε ένα καλό εστιατόριο. Αλλά υπάρχει ένα απρόσμενο κόλπο για να το πετύχεις.
Μόλις κόψετε τις πατάτες μεταφέρετε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό και βάλτε μέσα μια κουταλιά της σούπας λεμόνι. Ύστερα ρίξτε στο μπολ λίγα φλιτζάνια με πάγο και βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα.
Αυτό γίνεται για να μην μαυρίσουν γρήγορα όσο τηγανίζονται. Ρίξτε το λάδι στο τηγάνι και περιμένετε λίγο να ζεσταθεί καλά. Στεγνώστε τις πατάτες με μια πετσέτα και ρίχτε τις στο λάδι για 6 με 8 λεπτά. Βγάλτε τις από το τηγάνι και βάλτε τις σε ένα πιάτο που πάνω θα έχετε τοποθετήσει ένα χαρτί κουζίνας για ένα λεπτό. Ύστερα ρίξετε τις πάλι στο τηγάνι για 2-3 λεπτά και θα γίνουν τόσο τραγανές που δεν θα το πιστεύετε.