Βάζεις τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και περιμένεις να γίνουν. Αλλά επειδή δεν ξέρεις πότε είναι έτοιμα, όλο τσιμπάς και δοκιμάζεις, και όταν είναι έτοιμα έχεις χορτάσει.
Καλό θα ήταν να μην τα δοκιμάζεις για να τεστάρεις αν είναι έτοιμα. Μπορεί να καεί η γλώσσα σου, να χορτάσεις ή να φας λίγο και να τα ξαναπετάξεις μέσα, κάτι που χαλάει τη γεύση τους.
Οι Ιταλοί σεφ, οι οποίοι μαγειρεύουν πολλά μακαρόνια ημερησίως, έχουν κάποια κόλπα για να καταλάβουν πότε είναι βρασμένα. Όπως τα παρακάτω 4:
Η συσκευασία λέει πάντα χρόνο
Κάθε εταιρεία αξιολογεί με διαφορετικό χρόνο το προϊόν της και μας προτείνει τον ιδανικό χρόνο. Εμπιστεύσου τον κατασκευαστή, εκτός αν ξέρεις απ’ έξω τη συγκεκριμένη μάρκα.
Άκου τον ήχο
Η μέθοδος αυτή θέλει εμπειρία. Βγάλε το ζυμαρικό από την κατσαρόλα και πέτα το πάνω στο πιάτο από ένα συγκεκριμένο ύψος. Αν ακουστεί κάτι σαν κρότος, τότε σημαίνει ότι τα ζυμαρικά είναι ακόμα ωμά.
Διαίσθηση
Αυτό ανήκει σε πολύ έμπειρους μάγειρες. Κάποια στιγμή, αν το κάνεις πολύ καιρό και βρεις και κάποιον να σε καθοδηγήσει, τότε θα ξέρεις περίπου μέσα σου πότε είναι έτοιμα τα μακαρόνια.
Το κόψιμο με το δάχτυλο
Βγάζεις το μακαρόνι από την κατσαρόλα και αντί να το δοκιμάσεις, το κόβεις με το δάχτυλο. Αν βρεις δυσκολία στο κόψιμο, τότε θέλει λίγο ακόμα. Υπάρχει ο κίνδυνος να καείς, οπότε μόλις το βγάλεις ριχτού λίγο νερό από τη βρύση.