Η πατάτα είναι ένα πολύ αγαπημένο συνοδευτικό φαγητό, που έχει το πολύ θετικό ότι μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Πολλοί είναι κείνοι που τις αγοράζουν σε μεγάλες ποσότητες και συνηθίζουν να τις αποθηκεύουν είτε σε κάποιο ντουλάπι, είτε σε κάποια αποθήκη.

Πολλές φορές όμως ο καιρός περνάει και δεν έχουμε προλάβει να τις μαγειρέψουμε. Εκείνες μαλακώνουν και αρχίζουν να βγάζουν φύτρες και πρέπει να τις πετάξουμε.

Υπάρχουν όμως τρόποι να αποφύγετε αυτή την κατάσταση και να τις διατηρήσετε φρέσκιες για περισσότερο καιρό. Όπως οι τρεις παρακάτω:

  • Μην τις βάζετε στο ψυγείο, γιατί το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζει προς το χειρότερο η γεύση και η υφή τους μετά το μαγείρεμα
  • Μην αποθηκεύεις τι πατάτες σε νάιλον σακούλες, ούτε σε κάποιο μέρος που έχουν άμεση επαφή με το τσιμέντο. Καλύτερα να τις βάλεις σε μια χάρτινη σακούλα, όπου θα μπορούν να «αναπνέουν», όπως λέμε.
  • Το καλύτερο μέρος για να τις βάλεις είναι ένα ξηρό και δροσερό μέρος, όπου θα έχει σκοτάδι. Αν έχεις αποθήκη τότε είναι το ιδανικό μέρος, αλλά αν δεν έχεις κάποιον χώρο που να εγγυάται αυτόν τον συνδυασμό, τότε τουλάχιστον προτίμησε ένα σημείο χωρίς φως.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">