Το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο «ακούει» στο όνομα «Byakuya».
Εάν θέλει κάποιος να δοκιμάσει μία μερίδα της ιαπωνικής μάρκας παγωτών «Cellato», θα πρέπει να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη αφού το κόστος του ανέρχεται σε 6.700 δολάρια.
Η παγωμένη λιχουδιά, που έχει πλέον την τιμητική της στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post».
Τα πανάκριβα συστατικά του
Το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο αποτελείται από μια βελούδινη βάση από γάλα, δύο είδη τυριού, κρόκους αυγών και σάκε πράσο. Έχει τυρί παρμιτζιάνο, λευκή τρούφα, λάδι τρούφας και φύλλα χρυσού.
Το παγωτό δεν είναι πολύ γλυκό, η γεύση του είναι ιδιαίτερη και διατίθεται συσκευασμένο σ’ ένα κομψό μαύρο κουτί.
Japanese ice cream brand Cellato broke the Guinness record for the most expensive ice cream. Its flagship treat called Byakuya sells at a staggering JP¥873,400 (US$6,696) per serving, according to Guinness.
Read more at: https://t.co/Pjt0BrWD4W pic.twitter.com/SsifcjrHvh
— Daily Tribune (@tribunephl) May 18, 2023
Η συσκευασία περιλαμβάνει ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι που δημιουργήθηκε από τεχνίτες που χρησιμοποιούν υλικά για την κατασκευή ναών και ιερών.
Ένα παγωτό Byakuya 130ml είναι προς το παρόν διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ιαπωνικής εταιρείας «Cellato».
Οι λευκές τρούφες που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή αυτού του ειδικού παγωτού, προέρχονται από την Alba της Ιταλίας και αποτελούν μέρος μιας παρτίδας υψηλής ποιότητας .
Για μεγαλύτερη απόλαυση, η εταιρεία Cellato συνιστά να αφήσετε το παγωτό να μαλακώσει λίγο πριν το σερβίρισμα, έτσι ώστε το μεταλλικό κουτάλι να μπαίνει εύκολα.
Το επόμενο βήμα είναι να ανακατέψετε το λάδι τρούφας που περιλαμβάνεται και να το απολαύσετε.
Επιπλέον, η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής παγωτού συνιστά να συνδυάσετε το παγωτό «Byakuya» με ένα ποτήρι παλαιωμένο λευκό κρασί.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συστατικά του ακριβότερου παγωτού στον κόσμο είναι ένα υπόλειμμα από την παραγωγή σάκε, γνωστό για τη φρουτώδη γεύση του και την υφή που μοιάζει με πάστα, όπως επισημαίνει το αμερικανικό δημοσίευμα.
Το παγωτό «Byakuya» δεν έχει ημερομηνία λήξης, αλλά η εταιρεία Cellato συνιστά να το καταναλώσετε εντός 10 ημερών, προκειμένου να απολαύσετε στον έπακρο τη γεύση του.
To παγωτό παρασκευάστηκε με την βοήθεια του Tadayoshi Yamada, επικεφαλής σεφ στο διάσημο εστιατόριο «RiVi» της Οσάκα, ο οποίος προσπάθησε να «παντρέψει» ευρωπαϊκές και ιαπωνικές γεύσεις για μία μοναδική γαστρονομική απόλαυση.
Ο Ιάπωνας σεφ χρειάστηκε πάνω από ενάμιση χρόνο για να τελειοποιήσει τη γεύση του παγωτού, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας Cellato.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.