Είναι επιτακτική η ανάγκη να αφιερώνουμε μέρος του διαθέσιμου χρόνου μας για την διατήρηση συνθηκών υγιεινής και την προστασία μας από μικρόβια κι άλλους μικροοργανισμούς.
Το ψυγείο μπορεί να γίνει μια ανεξέλεγκτη πηγή μικροβίων αν δεν απολυμαίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Υπάρχει ένα σημείο στο ψυγείο που σύμφωνα με μελέτη του NSF International – ενός οργανισμού που έχει στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας μελετώντας τις συνθήκες διαβίωσης, με έδρα το Μίσιγκαν- δεν καθαρίζεται τόσο συχνά όσα τα υπόλοιπα γιατί εκεί αποθηκεύουμε τροφές που δεν εκλύουν εύκολα δυσάρεστες οσμές (που κάνουν επείγουσα την ανάγκη του καθαρισμού). Τροφές «ακίνδυνες» και αθώες.
Μιλάμε για το συρτάρι στο οποίο αποθηκεύουμε τα φρούτα και τα λαχανικά.
Μπορεί τα λαχανικά και τα φρούτα να πλένονται πριν καταναλωθούν, ωστόσο αν το συρτάρι δεν καθαρίζεται τακτικά μπορεί να κάνει την αποθήκευση των τροφίμων σε αυτό εν δυνάμει επικίνδυνη –η μελέτη εντόπισε σαλμονέλα, λιστέρια αλλά και μούχλα.
Αδειάστε το συρτάρι και βγάλτε το από το ψυγείο. Σαπουνίστε το με ζεστό νερό και αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν το τοποθετήσετε και πάλι στη θέση του.