Όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, όπως όταν έχει καύσωνα, είναι καλό να προσέχουμε τι τρώμε.
Υπάρχουν, πάντως, κάποιες τροφές που είναι περισσότερο κατάλληλες για τις υψηλές θερμοκρασίες και θα μας δώσουν μια αίσθηση δροσιάς, όπως οι παρακάτω…
Λαχανικά και Φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό: Το μαρούλι, το αγγούρι και το σέλινο αποτελούνται πάνω από 95% με νερό. Επίσης, η ντομάτα περιέχει 94% νερό. Η κατανάλωσή τους σε μια πολύ ζεστή ημέρα θα μας βοηθήσουν να μείνουμε δροσεροί. Επίσης, οι φράουλες, το πεπόνι και τα κολοκυθάκια περιέχουν εξίσου πολύ νερό.
Ζεστά ροφήματα: Φαίνεται παράδοξη η κατανάλωση ζεστών εν μέσω καύσωνα, αλλά δεν είναι. Το τσάι μπορεί να βοηθήσει πραγματικά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.
Σούπα: Στο ίδιο πλαίσιο με τα ζεστά ροφήματα εντάσσεται και η σούπα. Αυτό συμβαίνει γιατί η σούπα είναι υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά, συμβάλλοντας στην ενυδάτωση του οργανισμού μας. Η επιλογή μιας ελαφριάς σούπας λαχανικών είναι η κατάλληλη επιλογή για την περίοδο του καύσωνα.
Γάλα καρύδας και νερό καρύδας: Περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ενυδάτωση, κάτι που σημαίνει ότι και τα δύο δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και ωφέλιμα για την υγεία.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.