Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, διανύουμε το δεύτερο lockdown μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, και προκειμένου να μην βαρεθούμε είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφορτωθούμε αντικείμενα που πλέον δεν χρειαζόμαστε.
Μπορεί βέβαια, με κάποια από αυτά να είμαστε συναισθηματικά δεμένοι ή να είμαστε της άποψης ότι δεν πετάμε πράγματα, όμως, στο τέλος αυτά μαζεύονται και πιάνουν χώρο στο σπίτι.
Αφήστε που έτσι μοιάζει πως το σπίτι είναι μονίμως ακατάστατο. Κυρίως τα ντουλάπια που στα περισσότερα επικρατεί ένα χάος.
Δείτε παρακάτω ποια αντικείμενα πρέπει να ξεφορτωθείτε και για να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας, αλλά ακόμη και για λόγους υγείας:
Παλιά καλώδια και φορτιστές
Εδώ και αν δεν επικρατεί χάος με τα καλώδια. Το κόστος για να αγοράσετε καινούργια δεν είναι μεγάλο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε παλιά ή φθαρμένα. Επίσης, ποιος ο λόγος να κρατάτε φορτιστές παλιών κινητών όταν καν δεν τα χρησιμοποιείτε;
Delivery
Εδώ, χρειάζεται ένα καλό ξεσκαρτάρισμα και είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε μενού ακόμη και από μαγαζιά που έχουν κλείσει: Κρατήστε, αυτά που παραγγέλνετε πιο συχνά, ενώ ζητήστε να σας φέρνουν και καινούργια διότι οι τιμές αλλάζουν. Επίσης, τα περισσότερα μαγαζιά διαθέτουν social media ή σελίδα στο διαδίκτυο κι εκεί μπορείτε να βρείτε αναρτημένες τις τιμές. Άρα ποιος ο λόγος να κρατάτε τα μενού στο συρτάρι;
Αντηλιακά/καλλυντικά
Τώρα, είναι μια καλή ευκαιρία να ανοίξετε το ντουλάπι σας και τη τσάντα των καλλυντικών σας και να πετάξετε παλιά καλλυντικά ή μισοτελειωμένα αντηλιακά περασμένων χρόνων.
Κάλτσες
Κάτι μας λέει πως και το δικό σας συρτάρι έχει γεμίσει με κάλτσες. Αλλά με μονές κάλτσες ή ξεθωριασμένες ή παλιές ακόμη και τρύπιες. Οι τελευταίες αν δε «μπαλώνονται», τότε πρέπει να πάρουν το δρόμο προς τον κάλαθο των αχρήστων
Φάρμακα που έχουν λήξει
Και στο φαρμακείο του σπιτιού θα βρείτε φάρμακα που έχουν λήξει. Ή χάπια που τα έχετε βγάλει από το κουτί και δεν γνωρίζετε την ημερομηνία λήξης με αποτέλεσμα να μην ξέρετε ποια είναι καλά και ποια όχι. Κι επειδή με την υγεία δεν παίζουμε, το φαρμακείο και πρέπει να ξεσκαρταριστεί, αλλά και να ανανεωθεί με τα απαραίτητα.
Μπαταρίες
Πολλοί μαζεύουν σε ένα κουτί μπαταρίες και ανάμεσά τους είναι πολλές που έχουν τελειώσει και είναι αχρείαστες. Και για να μην πιάνουν χώρο και για να μην παιδεύεστε μέχρι να βρείτε ποια είναι γεμάτη, ξεφορτωθείτε τις παλιές μπαταρίες. Σημ: Υπάρχουν παντού σημεία για να τις ρίξετε.
Ραγισμένα πιάτα
Το πιάτο ράγισε σε ένα σημείο αλλά για να μην χαλάσετε το σερβίτσιο και το κρατάτε και το χρησιμοποιείτε. Αλλά αυτό είναι λάθος και μάλιστα μπορεί να γίνει ακόμη κι επικίνδυνο για την υγεία σας, αφού στη ρωγμή μπορούν να αναπτυχθούν με τον καιρό διάφορα βακτήρια.
Ρούχα
Τώρα που κάνετε την αλλαγή και βάζετε πάνω τα καλοκαιρινά και κατεβάζετε τα χειμωνιάτικα, είναι μια καλή ευκαιρία για ένα καλό ξεσκαρτάρισμα και να αποχωριστείτε τα ρούχα που δεν φοράτε. Κρατήστε μόνο κάποια κομμάτια που έχουν συναισθηματική αξία.
Περιοδικά
Πιάνουν χώρο χωρίς λόγο. Δείτε ποια πραγματικά θέλετε να κρατήσετε ως αρχείο και τα υπόλοιπα ξεφορτωθείτε τα.
Το στρώμα
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το στρώμα πρέπει να το αλλάζουμε κάθε 8 χρόνια, εκτός και αν έχει φθαρεί ή χαλάσει προηγουμένως. Οπότε αν έχει περάσει ο χρόνος, πρέπει να το αλλάξετε για έναν ποιοτικότερο ύπνο.