Πέρα από τα κλασικά, τσάι και ζεστή σοκολάτα, υπάρχουν πολλά ροφήματα στον κόσμο που ζεσταίνουν τώρα το χειμώνα και προκαλούν να τα δοκιμάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο ο καιρός ευνοεί τα καυτά ροφήματα και ένα φλιτζάνι είναι ό,τι πρέπει…

  • Api Morado, Βολιβία (Καλαμπόκι, ανανάς, κανέλα, γαρίφαλο και φλούδες πορτοκαλιού)
  • Agua Dolce: Κόστα Ρίκα (ζαχαροκάλαμο διαλυμένο σε ζεστό νερό)
  • Wattlecino: Αυστραλία (σπόροι ακακίας σε ζεστό νερό)
  • Sarraba: Ινδονησία (τζίντζερ, λευκό πιπέρι, ζάχαρη, γάλα καρύδας)
  • Sahlab: Αίγυπτος (γάλα, ζάχαρη και σκόνη από ρίζα ορχιδέας με κανέλα)
  • Anijsmelk: Ολλανδία (γλυκάνισος και γάλα)
  • Masala Chai: Ινδία (μαύρο τσάι, πράσινο κάρδαμο, γαρίφαλο, κανέλα, τζίντζερ και πιπέρι)
  • Yak βουτυράτο τσάι: Θιβέτ και Νεπάλ (πράσινο τσάι και βούτυρο)
  • Kúmenkaffi: Ισλανδία (καφές με κύμινο)
  • Hot Toddy: Ιρλανδία (καφές, γαρίφαλα, ζάχαρη και ουίσκι)
  • Gluhwein, Γερμανία και Αυστρία (ζεστό κρασί, κανέλα, γαρίφαλο, φέτες εσπεριδοειδή και ζάχαρη)
  • Glögg, Σουηδία (ζεστό κρασί, σταφίδες, αμύγδαλα, βότκα ή κονιάκ, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο και εσπεριδοειδή)
  • Champurrado, Μεξικό (αλεύρι αραβοσίτου ή ζύμη αραβοσίτου που διαλύεται σε ζεστό γάλα)
  • Sorrel, Τζαμάικα (άνθη ιβίσκου, βραστό νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι, τζίντζερ και ρούμι)
  • Eggnog, ΗΠΑ-Καναδάς (ζεστό γάλα με χτυπημένα αυγά αρωματισμένο με μοσχοκάρυδο)