Ο οδηγός Michelin ανακοίνωσε τα εστιατόρια που ξεχώρισε στην Αθήνα, διατηρώντας τα δύο αστέρια στο Delta, το εστιατόριο στο ΚΠΙΣΝ, που τα ηνία έχουν ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος, ενώ το νέο αστέρι της πόλης δόθηκε στο Makris Athens by Domes, του Πέτρου Δήμα.

«Απέναντι από τα ερείπια της Αγοράς, το επίκεντρο της πολιτικής, εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας στην Αρχαία Αθήνα, αυτό το μέρος στεγάζεται σε ένα κτίριο γεμάτο ιστορία.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός επιδιώκει να βυθίσει τους επισκέπτες στη συναρπαστική τοπική ιστορία (με ένα γυάλινο δάπεδο που αποκαλύπτει αρχαία αντικείμενα κάτω από το έδαφος), ενώ ο σεφ Πέτρος Δήμας ανιχνεύει τα όρια της γαστρονομικής δημιουργίας για να αναδείξει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της χώρας.

Η μερίδα του λέοντος των υλικών προέρχεται από τη φάρμα του σεφ, που βρίσκεται μόλις 45 λεπτά από το εστιατόριο, κάτι που ενισχύει την ποιότητα των πιάτων που κοσμούν το μενού του: Genesis, Utopia και Physis Vegan», γράφει ο οδηγός.

Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής του διεθνούς τμήματος του οδηγού Μισελέν, Γκουένταλ Πόλενεκ αναφέρει ότι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ομάδες επιθεώρησης που διαθέτουμε έχουν επαινέσει τις προσπάθειες ενός ολόκληρου τομέα που ενισχύει την ελκυστικότητα της χώρας στην παγκόσμια σκηνή, καθιστώντας τη γαστρονομία ακρογωνιαίο λίθο της ήπιας ισχύος της Ελλάδας και της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξής της».