Υπάρχουν πολλές ηλεκτρονικές συσκευές σε κάθε σπίτι οι οποίες χρειάζονται καθάρισμα τακτικά.
Χρειάζονται λοιπόν τακτικά καθάρισμα αν όχι καθημερινά, προκειμένου να διατηρούνται καθαρές.
Τα πιο συχνά λάθη καθαρισμού των ηλεκτρονικών συσκευών
Σκούπισμα οθονών με καθαριστικά
Αν χρησιμοποιείτε καθαριστικό το οποίο ψεκάζετε απευθείας πάνω στην τηλεόραση, το κοντρόλ, το κινητό τηλέφωνο, τον φορητό υπολογιστή ή άλλα gadgets , σίγουρα δεν είναι η καλύτερη λύση. Ειδικά οι οθόνες είναι ευαίσθητες και ο ψεκασμός καθαριστικού πολλαπλών χρήσεων μπορεί να αφήσει σημάδια που είναι πιο έντονα όταν πέφτει το φως. Η καλύτερη λύση είναι να καθαρίσετε τις οθόνες με πανί από μικροΐνες ή με μαντηλάκια ειδικά για οθόνες.
Τηλεχειριστήριο με απλό καθαριστικό
Όταν καθαρίζετε το τηλεχειριστήριο, η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια ή η λοσιόν οινοπνεύματος. Το βέβαιο είναι ότι δεν απολυμαίνεται το κοντρόλ της τηλεόρασης με ένα απλό καθαριστικό που χρησιμοποιείτε πχ. για τα τζάμια.
Προστατευτικές θήκες
Οι περισσότεροι αποφεύγουν να αφαιρούν την προστατευτική θήκη των συσκευών θεωρώντας ότι αρκεί το εξωτερικό καθάρισμα. Ωστόσο, τα μικρόβια όπως και η σκόνη διεισδύουν και μέσα από τη θήκη. Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε το κινητό σας, το τάμπλετ, ή το κοντρόλ μην παραλείψετε να βγάλετε τη θήκη.
Υγρασία
Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να αφήνετε τα gadgets με υγρασία καθώς είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακά μαντηλάκια, σκουπίστε τα στη συνέχεια με στεγνό πανί.