ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Αυτή είναι η μία περίπτωση που δεν πρέπει να βάζετε emojis όσο κι αν σας αρέσουν

Πού δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε

Αυτή είναι η μία περίπτωση που δεν πρέπει να βάζετε emojis όσο κι αν σας αρέσουν

Παρόλο που μπορεί να έχετε 838 emoji από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, κανένα δεν θα ήταν ΟΚ για χρήση στο χώρο εργασίας.

Μια μελέτη που διεξήχθη πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν συχνά emoji και άλλα γραφικά στα email τους θεωρούνταν λιγότερο αξιόπιστοι.

Η μελέτη είχε στόχο να απαντήσει στη θεωρία για το εάν η χρήση εικόνων στα email επηρεάζει την αντίληψη των εργαζομένων στην εργασία.

Οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν εικόνες και όχι λέξεις στα μηνύματά τους ήταν ως επι το πλείστον άτομα σε χαμηλότερες θέσεις ισχύος.

«Σήμερα είμαστε όλοι συνηθισμένοι να επικοινωνούμε με φωτογραφίες και τα κοινωνικά δίκτυα το κάνουν τόσο εύκολο όσο και διασκεδαστικό», σημείωσαν οι ερευνητές στις ανακαλύψεις τους. «Τα ευρήματά μας, ωστόσο, σηκώνουν μια κόκκινη σημαία: σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά σε ένα εργασιακό ή επιχειρηματικό περιβάλλον, αυτή η πρακτική μπορεί να είναι κακή».

Το συμπέρασμά τους: επιβάλλεται προσοχή όταν στέλνετε mails στους συναδέλφους σας καθώς μπορεί να μη σας παίρνουν στα σοβαρά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η συμβουλή μας: σκεφτείτε δύο φορές πριν στείλετε μια φωτογραφία ή ένα emoji σε άτομα στον οργανισμό σας ή σε οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο στο οποίο θέλετε να θεωρηθείτε ισχυροί και να μετράει η γνώμη σας”, ανέφερε η μελέτη.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.