Ένα δημοφιλές κατάστημα στο Μέμφις υποστηρίζει πως τηγανίζει τα διάσημα μπιφτέκια του, στο ίδιο λάδι για περισσότερο από έναν αιώνα, ενώ επισημαίνουν πως αυτό είναι το μυστικό της νοστιμιάς τους.

Αναλυτικότερα, ο Elmer “Doc” Dyer ίδρυσε το διάσημο πλέον εστιατόριο μπέργκερ του στο Μέμφις το 1912, στοιχηματίζοντας στο μυστικό μείγμα καρυκευμάτων του για να κάνει τα μπιφτέκια ακαταμάχητα.

Η λειτουργία του εστιατορίου του Dyer, πήγαινε καλά, ωστόσο μια νύχτα έμελλε να είναι καθοριστική για την μυστική συνταγή της νοστιμιάς των τηγανητών μπιφτεκιών.

Η Κένταλ Ρόμπερτσον, η σημερινή ιδιοκτήτρια, ισχυρίζεται πως το τηγάνι με λάδι δεν έχει αλλάξει ποτέ από τότε, συνεπώς όλα τα μπιφτέκια εξακολουθούν να μαγειρεύονται με το αρχικό λάδι που έκανε το εστιατόριο διάσημο πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε μπορεί οι άνθρωποι να αηδιάζουν όταν ακούνε ότι τα μπιφτέκια τηγανίζονται σε λάδι ενός αιώνα, ωστόσο όσοι γνωρίζουν το μυστικό συστατικό και έχουν δοκιμάσει, όχι μόνο δεν τους πειράζει, αλλά μερικοί το βουτούν ακόμη και δύο φορές.

Ζητούν ολόκληρο το μπιφτέκι τους – ψωμάκια και οτιδήποτε άλλο – να βυθιστεί σε γευστικό λάδι πριν από τη συσκευασία.

Η εγκατάσταση επεξεργάζεται μεταξύ 750 και 1.000 κιλών μοσχαρίσιου κιμά κάθε εβδομάδα και περίπου 10 κουβάδες αυτού του προϊόντος είναι σε απόθεμα για την περίπτωση που συμβεί κάτι στο λίπος στα τηγάνια.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!