Το ψάρι όπως όλοι γνωρίζουμε, εκτός από νόστιμο είναι και εύκολο στο μαγείρεμα, ωστόσο αυτή η «ψαρίλα» που μυρίζει όλη η κουζίνα μετά, μας κάνει να αποφεύγουμε τη συχνή του κατανάλωση.
Ωστόσο, υπάρχει τρόπος και μάλιστα δύο έξυπνα για να διώξετε την άσχημη μυρωδιά από το ψάρι.
Δείτε παρακάτω:
Ξίδι το θαυματουργό
Σε ένα μπολ βάζετε λίγο ξίδι και το αφήνετε δίπλα στον φούρνο ή στα μάτια της κουζίνας την ώρα που μαγειρεύετε. Το ξίδι θα απορροφήσει πολλή από τη μυρωδιά και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά και μετά.
Λεμόνι το αποτελεσματικό
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή αμέσως μετά το τέλος αυτού, κόψτε ένα λεμόνι στη μέση, βάλτε το σε νερό και βράστε το για ένα τέταρτο. Η μυρωδιά του λεμονιού εξουδετερώνει αυτή της ψαρίλας αποτελεσματικά.