ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Είναι «γερά… ποτήρια»: Η λίστα της CIA με τις χώρες που το «ρίχνουν» στο αλκοόλ – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η Ευρώπη έχει τα πρωτεία στην κατά κεφαλήν κατανάλωση αλκοόλ σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ήπειρο στον πλανήτη

Είναι «γερά… ποτήρια»: Η λίστα της CIA με τις χώρες που το «ρίχνουν» στο αλκοόλ – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η CIA, έχει καταρτίσει έναν κατάλογο με τους πιο… «γερούς πότες», με την ανατολική Ευρώπη όπως φαίνεται να προτιμά το αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες, ενώ η Ελλάδα να βρίσκεται στην 66η θέση.

Τα στοιχεία για την κατανάλωση αλκοόλ παρουσιάζει η CIA και τα έχει συγκεντρώσει το 2019, με την κατάταξη να γίνεται με βάση τα λίτρα καθαρού αλκοόλ που πίνει ένα άτομο μέσα σε ένα χρόνο για 189 χώρες.

Στα νησιά Κουκ οι πιο «γεροί πότες» παγκοσμίως – 66η η Ελλάδα

Το… «νήμα» κόβουν τα νησιά Κουκ, με κάθε άτομο στο νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα του Ειρηνικού να καταναλώνει περίπου 13 λίτρα καθαρού αλκοόλ κάθε χρόνο, γεγονός που σημαίνει πάνω από 100 ποτήρια κρασί.

Πάνω από τους μισούς ενήλικες στα νησιά αυτά που απέχουν πάνω από 2.500 χλμ από τη Νέα Ζηλανδία και αριθμούν μόλις 17.500 κατοίκους πίνουν αλκοόλ.

«Λατρεία» στο αλκοόλ φαίνεται πως υπάρχει και στην ανατολική Ευρώπη, με τις Λετονία, Τσεχία και Λιθουανία να ακολουθούν στην κατάταξη της CIA. Ενδεικτικό είναι πως τόσο στην Λετονία, όσο και στη Λιθουανία πάνω από ένας στους 10 άνδρες είναι εξαρτημένοι από το ποτό, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Πιο κάτω στην κατάταξη είναι Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, στην 24η και την 35η θέση αντίστοιχα, ενώ η Ελλάδα είναι στην 66η θέση.

Η Ευρώπη έχει τα πρωτεία στην κατά κεφαλήν κατανάλωση αλκοόλ σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ήπειρο στον πλανήτη, αναφέρουν τα στοιχεία του ΠΟΥ.

«Ουραγοί» στην κατάταξη με τους πιο «γερούς πότες» είναι χώρες όπως το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία, αλλά και η Μαυριτανία και η Σομαλία, όπου το αλκοόλ απαγορεύεται κατά βάση για θρησκευτικούς λόγους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε εδώ τον πλήρη κατάλογο της CIA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.