ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Έτσι τα εστιατόρια κάνουν τον πελάτη να αφήσει μεγαλύτερο φιλοδώρημα

Σχετίζεται με τη νευρολογία του εγκεφάλου

Έτσι τα εστιατόρια κάνουν τον πελάτη να αφήσει μεγαλύτερο φιλοδώρημα

Ένα κολπάκι που κάνει τους πελάτες να αφήνουν μεγαλύτερο φιλοδώρημα εφαρμόζουν εστιατόρια.

Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι η τοποθέτηση ενός emoji με χαμογελαστό πρόσωπο στο λογαριασμό μπορεί να ενισχύσει το φιλοδώρημα του μέσου σερβιτόρου εστιατορίου κατά 11%, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο International Journal of Hospitality Management.

«Διαπιστώνουμε ότι όταν τα emojis περιλαμβάνονται με προτάσεις φιλοδωρήματος κατά τη διάρκεια της συναλλαγής πληρωμής, οι πελάτες δίνουν φιλοδώρημα σε υψηλότερο ποσοστό από ό,τι όταν δεν περιλαμβάνονται emojis», αναφέρουν οι συγγραφείς της έρευνας.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αύξηση στα ποσά των tips των πελατών σημειώθηκε σε αποδείξεις όπου εμφανίζονταν πολλαπλά emojis με προτεινόμενα ποσά φιλοδωρήματος. Τα ουδέτερα πρόσωπα συνόδευαν χαμηλότερα φιλοδωρήματα.

Ειδικότερα, σε εστιατόρια πλήρους εξυπηρέτησης, τα ευχάριστα emoji αύξησαν το μέσο ποσοστό φιλοδωρήματος από 22,86% σε 25,38%, τη στιγμή που ακόμα και ένα tip 20% θεωρείται ενδεικτικό της ικανοποίησης του πελάτη στον κλάδο.

Η έρευνα περιλαμβάνει επίσης μία εξήγηση για το φαινόμενο, που σχετίζεται με τη νευροβιολογία του εγκεφάλου, και έχει να κάνει με το πώς οι άνθρωποι αντιδρούν ενστικτωδώς σε χαρούμενα ή συμπαθητικά πρόσωπα.

«Αυτό το αποτέλεσμα εξηγείται από θετικά συναισθήματα, όταν η παρουσία των emoji οδηγεί σε μια θετική συναισθηματική εμπειρία για τον πελάτη, ο οποίος με τη σειρά του αφήνει ένα μεγαλύτερο φιλοδώρημα από ό,τι θα έκανε όταν δεν περιλαμβάνονται emoji», εξηγούν οι ερευνητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, το να βλέπεις ένα χαμογελαστό πρόσωπο διεγείρει μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται ινιακός κροταφικός φλοιός, ο οποίος ευθύνεται για την αναγνώριση και την επεξεργασία προσώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.