Τρία στα δέκα καλύτερα είδη καφέδων στον κόσμο σύμφωνα με νέα έρευνα, είναι ελληνικά.

Συγκεκριμένα:

  • Ο Espresso Freddo βρίσκεται στην 3η θέση,
  • Ο Freddo Cappuccino στην 4η θέση,
  • ενώ στην 9η βρίσκεται ο Frappe

Την 1η θέση καταλαμβάνει ο cafe Cubano ενώ τη 10η ο Vietnamese Iced Coffee.

Η ιστορία του ελληνικού Frappe

«Αυτός ο ελληνικός τύπος καφέ δημιουργήθηκε το 1957, παρά το γεγονός ότι η λέξη φραπέ χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράγεται με την ανάμειξη στιγμιαίου καφέ, νερού και πάγου. Το μείγμα φτιάχνεται συνήθως σε σέικερ ή μίξερ χειρός, έτσι ώστε όταν το ποτό χύνεται σε ένα ποτήρι, να ανεβαίνει ένας αφρός από πάνω».