Μπορεί στην Ελλάδα τα τατουάζ, να είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, ωστόσο θα πρέπει να γίνει γνωστό πως δεν συμβαίνει το ίδιο σε ορισμένα κράτη του κόσμου.
Ειδικότερα, υπάρχουν χώρες στις οποίες μπορεί να συναντήσεις μεγάλο πρόβλημα αν έχεις αποφασίσει να ζωγραφίσεις κάτι σε κάποιο σημείο του σώματός σου.
Κάτι τέτοιο θα συναντήσει κανείς στη Βιρμανία ή στη Σρι Λάνκα. Αν και τα τατουάζ είναι αποδεκτά, υπάρχει μια εξαίρεση. Απαγορεύεται να έχει κάποιος ζωγραφισμένο στο σώμα του τον Βούδα, καθώς αυτό θεωρείται ασέβια και είναι παράνομο.
Όσοι αποφασίσουν να εισέλθουν στη χώρα με αυτή τη φιγούρα στο δέρμα τους μπορεί να έχουν προβλήματα με τις αρχές, όπως έγινε και στην περίπτωση περίπτωση μιας Βρετανίδας τουρίστας που τελικά της απαγορεύτηκε η είσοδος στη Σρι Λάνκα το 2014, επειδή είχε ένα τατουάζ του Βούδα στο χέρι της.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στην Ταϊλάνδη, όπου τα τατουάζ γενικά είναι ευπρόσδεκτα, αλλά ο Βούδας θεωρείται ιερή φιγούρα και απαγορεύεται να τον «χτυπήσεις» πάνω σου.
Στην Ιαπωνία δεν επιτρέπεται η είσοδος σε σάουνες, δημόσια λουτρά ή γυμναστήρια με τατουάζ. Επιπλέον, στην είσοδο πολλών τέτοιων εγκαταστάσεων υπάρουν που απαγορεύουν ρητά την είσοδο σε όσους έχουν σχέδια με μελάνι στο δέρμα τους.
Σε άλλες χώρες όπως το Ιράν, απαγορεύεται στις γυναίκες να έχουν τατουάζ σε εμφανή σημεία ή αν έχουν θα πρέπει να τα κρύβουν κάτω από τα ρούχα τους για να τηρούν τους ισλαμικούς κώδικες. Από την άλλη πλευρά, για τους άνδρες δεν υπάρχει καμία απαγόρευση.
Τέλος, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τα τατουάζ είναι σπάνια και θεωρούνται ως μια μορφή αυτοτραυματισμού.
Όσοι θέλουν να μπουν στον Στρατό ή την Αστυνομία απαγορεύεται να έχουν κάποιο σχέδιο με μελάνι στο σώμα τους, ενώ και οι επισκέπτες της χώρας θα πρέπει να τα καλύπτουν για να μην φαίνονται.