Αν έχετε κοιτάξει ποτέ μια παλιά φωτογραφία, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι κανείς ποτέ δεν φαίνεται να χαμογελά.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;
Οι καιροί ήταν δύσκολοι τότε και δεν υπήρχαν πολλοί λόγοι για να χαμογελάσει κανείς. Τα χρήματα ήταν λίγα, ο κόσμος ήταν ένα μολυσμένο χάος και βρισκόταν στο χείλος της παγκόσμιας κατάρρευσης.
Βέβαια η κατάσταση αυτή δεν είναι και τόσο διαφορετική από το σήμερα, ωστόσο στις μέρες των social media οι φωτογραφίες απεικονίζουν μόνο χαμογελαστά πρόσωπα.
Ωστόσο σε προηγούμενους αιώνες υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν χαμογελούσαν στις φωτογραφίες, όπως εξηγεί σε βίντεό του ο TikToker Dylan Page.
Οι λόγοι όπως τους εξηγεί ο tiktoker:
@dylan.pageMmm love a small mouth🤤
Δεν τους άρεσαν οι φωτογραφίες
Αρχικά στον κόσμο δεν άρεσαν οι φωτογραφίες, αφού τις φοβόντουσαν οι περισσότεροι, όπως αναφέρει. Ήταν μια νέα τεχνολογία που οι άνθρωποι δεν την καταλάβαιναν, επισημαίνει.
Διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς και χαλασμένα δόντια
Επιπλέον, τα πρότυπα ομορφιάς ήταν διαφορετικά τότε. Το μικρό στόμα ήταν στην πραγματικότητα το επιθυμητό, ενώ και η στοματική υγιεινή δεν ήταν όπως σήμερα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι εκείνη την εποχή είχαν δόντια χαλασμένα, που είχαν σαπίσει.
Το χαμόγελο σαν σύμπτωμα ψυχασθένειας
Οπότε ήταν δύσκολο να χαμογελάει κανείς με αυτά τα δόντια σε μια φωτογραφία. Ωστόσο ένα άλλο πράγμα που ήθελαν να αποφύγουν, ήταν να φαίνονται ψυχασθενείς.
Το να έχει κάποιος ένα πλατύ χαμόγελο ερμηνευόταν ως σύμπτωμα «τρέλας» παλιά, ενώ το να στέκεσαι ακίνητος και χωρίς συναισθήματα δεν ήταν καθόλου περίεργο.
Ο χρόνος για την λήψη φωτογραφίας
Τέλος, ένας άλλος απλός λόγος ήταν πως για την λήψη μια φωτογραφίας χρειαζόταν αρκετός χρόνος και συγκεκριμένα έως και 15 λεπτά.
Πράγμα που σημαίνει ότι το να κρατάει κάποιος το πρόσωπό του σε μια θέση, ακίνητος με ένα χαμόγελο ήταν κάπως κουραστικό.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.