ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτός είναι ο λόγος που βλέπετε συνέχεια το ίδιο όνειρο – Είναι πιθανότερο να αφορούν πολύ βαθιές εμπειρίες

«Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα είναι πιθανότερο να αφορούν πολύ βαθιές εμπειρίες» σύμφωνα με γνωστή ψυχολόγο

Αυτός είναι ο λόγος που βλέπετε συνέχεια το ίδιο όνειρο – Είναι πιθανότερο να αφορούν πολύ βαθιές εμπειρίες

Υπάρχουν κάποια όνειρα που επαναλαμβάνονται, σε κάποιες περιπτώσεις, επηρεάζουν ιδιαίτερα τον άνθρωπο που τα βλέπει. 

Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα είναι πιθανότερο να αφορούν πολύ βαθιές εμπειρίες, ή απλά να αποτελούν είναι ζητήματα λογικής κάποιου, που κατά κάποιο τρόπο είναι εγγυημένο ότι θα συμβούν στην πραγματική ζωή, επειδή είναι μέρος του εαυτού σου και όχι ένα μεμονωμένο γεγονός.

Συνήθως τα όνειρά μας δεν επαναλαμβάνονται. Έτσι, αν κάποιος δει το ίδιο δύο ή περισσότερες φορές, τότε θεωρείται επαναλαμβανόμενο, σημειώνει.

Αυτό είναι πιο συχνό στην παιδική ηλικία αλλά μπορεί να συμβεί σε ενήλικες.

Τα όνειρα αυτά δεν επαναλαμβάνονται πάντα σε μικρό χρονικό διάστημα. Μπορεί να τα δούμε πολλές φορές τον μήνα, ή σε διάστημα χρόνων. Μπορεί να είναι τα ίδια κάθε φορά, ή απλά να ανακυκλώνουν τα παρόμοια σενάρια ή ανησυχίες, λένε ειδικοί.

Για κάποια επαναλαμβανόμενα όνειρα, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο.

Αν επανειλημμένα βλέπετε ότι αργείτε στο σχολείο ή τη δουλειά, πιθανότατα απλά νιώθετε συχνά άγχος επειδή είστε απροετοίμαστοι για αυτά τα πράγματα. Όμως, άλλα όνειρα μπορεί να μην έχουν μια καθολική σημασία και απαιτείται μια ενδοσκόπηση για να ανακαλύψετε περισσότερα.

Άλλα συχνά επαναλαμβανόμενα όνειρα περιλαμβάνουν καταστάσεις αμηχανίας σε κοινωνικές περιστάσεις, να νιώθει κάποιος ανεπαρκής σε σύγκριση με άλλους ή να αφορούν τον κίνδυνο, για παράδειγμα με τη μορφή τροχαίου ατυχήματος ή φυσικής καταστροφής.

Κάποιοι βλέπουν όνειρα που αφορούν το άγχος για ένα τεστ, ακόμη κι αν έχουν αποφοιτήσει χρόνια από το σχολείο. Αυτό μπορεί να αντικατοπτρίζει έναν γενικό φόβο για την αποτυχία ή την αίσθηση ότι κρίνονται από πρόσωπα εξουσίας. Όνειρα με δόντια που πέφτουν ή χαλάνε μπορεί να έχουν να κάνουν με μια απώλεια στη ζωή κάποιου, το αίσθημα της απελπισίας ή προβλήματα υγείας.

Όταν βλέπετε ένα επαναλαμβανόμενο όνειρο, αναρωτηθείτε ποιο μπορεί να είναι το μήνυμα.

Τέλος οι άνθρωποι με διαταραχή μετατραυματικού στρες ή άγχος είναι πιο πιθανό να βλέπουν επαναλαμβανόμενα όνειρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.