Ο μπάρμαν, ένας ρόλος που καλεί όσους είναι αρκετά γενναίοι για να αντέξουν τα ξενύχτια, τα παρατεταμένα ωράρια και τις συναντήσεις με την περιστασιακά μεθυσμένη πελατεία, κάθε άλλο παρά μια χαλαρή βόλτα στο πάρκο είναι.
Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις εσωτερικές λειτουργίες της εστίασης, ένας κόσμος μυστηρίου κρύβεται πίσω από τους αριθμητικούς κώδικες που χρησιμοποιούν οι μπάρμαν για να επικοινωνούν κρυφά.
Ο μπάρμαν, ένας ρόλος που καλεί όσους είναι αρκετά γενναίοι για να αντέξουν τα ξενύχτια, τα παρατεταμένα ωράρια και τις συναντήσεις με την περιστασιακά μεθυσμένη πελατεία, κάθε άλλο παρά μια χαλαρή βόλτα στο πάρκο είναι. Πρόκειται για ένα επάγγελμα υψηλής ταχύτητας, υψηλής ενέργειας που εξαρτάται από την αποτελεσματική επικοινωνία για την ομαλή λειτουργία του, και εκεί είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι οι αινιγματικοί αριθμητικοί κώδικες.
Ενώ πολλοί από αυτούς τους κωδικούς χρησιμεύουν ως γρήγοροι αγωγοί για την έκφραση άμεσων αναγκών που σχετίζονται με τη δουλειά, ένας σημαντικός αριθμός χρησιμοποιείται έξυπνα για την επικοινωνία με τους πελάτες.
Σε μια δημοσίευση του Reddit, ένα άτομο μοιράστηκε πως: «Πριν από λίγο καιρό μου είπαν για έναν “κώδικα των μπάρμαν”, ο οποίος αποτελείται από διάφορους αριθμούς που χρησιμοποιούνται για να αναπαραστήσουν πράγματα στο μπαρ είτε κρυφά είτε γρήγορα μεταξύ του προσωπικού».
Ακολουθούν μερικά παραδείγματα αυτών των ινκόγκνιτο κωδικών αριθμών:
86: Αυτός ο αριθμητικός ψίθυρος σηματοδοτεί ότι ένα συγκεκριμένο αντικείμενο δεν είναι πλέον διαθέσιμο ή ότι ένας ελαφρώς μεθυσμένος θαμώνας αρχίζει να συνέρχεται.
68: Η επιστροφή του προϊόντος που κάποτε είχε εξαλειφθεί στην απογραφή.
200: Ένας ταπεινός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να ειδοποιήσετε τους συναδέλφους για έναν πελάτη που περιμένει υπομονετικά στο μπαρ.
700: Εάν αυτό το ψηφίο αναφωνηθεί παιχνιδιάρικα στο μπαρ, είναι μια αδιάκριτη ένδειξη ότι ένα ελκυστικό άτομο βρίσκεται ανάμεσα στους πελάτες.
Shoes: Το διακριτικό αλλά κολακευτικό παρατσούκλι για μια εντυπωσιακά ελκυστική γυναίκα.
601: Ένας διακριτικός τρόπος να πεις «με συγχωρείτε, με καλεί η φύση».
Φυσικά, αυτοί οι κώδικες είναι αυτοανακηρυγμένοι από όσους έχουν περπατήσει στο μονοπάτι της βιομηχανίας της εστίασης, και κάθε εγκατάσταση μπορεί να χρησιμοποιεί το δικό της μοναδικό σύνολο σημάτων.