Τα αυγά είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά όλων μας γιατί μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους και κανείς δεν λέει όχι σε μια νόστιμη ομελέτα. Είναι όμως αλήθεια ότι αφήνουν μία πολύ έντονη μυρωδιά στα πιάτα.
Δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο προετοιμάζονται, από βραστά μέχρι ομελέτα αν δεν πλένετε σωστά τα πιάτα σας, τότε να περιμένετε πως η μυρωδιά τους δεν θα φύγει εύκολα.
Θεωρούμενη ως το πιο ευέλικτο συστατικό κουζίνας, η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά των αυγών. Πάρτε ένα βαθύ δοχείο. Προσθέστε νερό μαζί με 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Τώρα, βουτήξτε τα σκεύη και αφήστε τα στην άκρη για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε τα σκεύη με σαπούνι πιάτων και στεγνώστε.
Τρίψτε τα πιάτα σας με τη σκληρή πλευρά από το σφουγγαράκι. Ο κύριος ένοχος της μυρωδιάς του αυγού που περισσεύει είναι τα υπολείμματα φαγητού και μερικές φορές τόσο μικροσκοπικά που δεν μπορείτε καν να τα δείτε. Εάν τρίψετε τελείως κάθε πιάτο, είναι βέβαιο ότι θα αφαιρέσετε όλο το φαγητό. Πλύντε 2 φορές με σαπούνι πιάτων και είστε έτοιμοι.