ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αν δεν ψηφίσουν οι νεοδημοκράτες στον ΣΥΡΙΖΑ όπως έκαναν στο ΠΑΣΟΚ «δεν έχει γούστο»
prodeals

Πώς παίρνει το όνομά της κάθε γενιά;

Εσείς το γνωρίζατε;

Πώς παίρνει το όνομά της κάθε γενιά;

Όλοι ξέρουμε τι είναι Millennials και πόσα στερεότυπα υπάρχουν σχετικά με το τι κάνουν και τι δεν τους αρέσει.

Ο όρος Millennial είναι μια ισχυρή λέξη, και όχι λόγω του ηλικιακού εύρους στο οποίο αναφέρεται, αλλά λόγω του πόσο χρήσιμος είναι αυτός που ανήκει εκεί, όπως ακριβώς με το Gen X ή το Baby Boomer.

Δεν υπάρχει κανένας μοναδικός ή έστω τυπικός τρόπος με τον οποίο οι γενιές παίρνουν ιστορικά τα ονόματά τους, επειδή το να συγκεντρώνονται όλοι όσοι έχουν περίπου την ίδια ηλικία μαζί είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο.

Όνομα ΓενιάςΧρονολογία Γέννησης
The Lost Generation1883–1900
The Greatest Generation1901–1927
The Silent Generation1928–1945
Baby Boomers1946–1964
Gen X1965–1980
Millennials1981–1996
Gen Z1997–2012
Gen AlphaΑρχές 2010s–2025

Το 1951 το TIME δημοσίευσε ένα άρθρο λέγοντας ότι «η σημερινή νεότερη γενιά … δεν κάνει μανιφέστα, δεν κάνει ομιλίες ή κουβαλά αφίσες. Ονομάστηκε «Silent Generation». Ενώ ο όρος Silent Generation ήταν δημοφιλής στη δεκαετία του 1950 για να περιγράψει το πλήθος των εφήβων/νεαρών που γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’20 έως τις αρχές της δεκαετίας του ’30, τώρα πλέον αναφέρεται συγκεκριμένα στα έτη 1928–1945.

Ακολούθησαν οι Baby Boomers. Όλα ξεκίνησαν για αυτούς όταν το Γραφείο Απογραφής άρχισε να αναφέρεται στα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (τώρα 1946–1964) ως «Post War Baby Boom», καθώς οι γεννήσεις εκτοξεύτηκαν από περίπου 3 εκατομμύρια ετησίως σε πάνω από 4 εκατομμύρια το χρόνο.

Καθώς τα παιδιά που γεννήθηκαν σε αυτή την περίοδο έφτασαν στην ενηλικίωση (και ως εκ τούτου, έγιναν καταναλωτές), οι διαφημιστικές εταιρείες έστρεψαν το μάρκετινγκ των προϊόντων τους στους λεγόμενους Baby Boomers. Αυτή ήταν η πρώτη (και μέχρι στιγμής η τελευταία) φορά που το «επίσημο» όνομα μιας γενιάς θα προερχόταν από κυβερνητικό οργανισμό.

Όταν οι Baby Boomers μεγάλωσαν αρκετά, οι διαφημιστικές εταιρείες ήθελαν έναν άλλο όρο για τα νέα μέλη της ηλικιακής ομάδας – στόχου τους και άρχισαν να περιτριγυρίζουν διαφορετικούς όρους. Κι εκεί προήλθε ο όρος Millenials.

τα μίντια άρχισαν να τον χρησιμοποιούν, όχι μόνο γιατί ήταν το καταναλωτικό κοινό, αλλά έδιναν και σε αυτά πολλά θέματα για ανάλυση και γράψιμο. Όσον αφορά τον καθορισμό των ημερομηνιών για τους Millennials, όλα εξαρτήθηκαν από τα δημογραφικά στοιχεία και την παλιά παροιμία της σύγκρισης μήλων με μήλα.

Το 2010, όταν έκαναν την απογραφή, οι Baby Boomers ήταν όλοι ηλικίας 45 έως 64 ετών. Για να συγκρίνουν τους Millennials με τους Baby Boomers, επειδή ήταν η επόμενη έκρηξη πληθυσμού, πρέπει να είχαν ανάμεσα είκοσι χρόνια. Και έτσι το 2010, οι Millennials έγιναν οι άνθρωποι μεταξύ 15 και 34.

Φαίνεται όμως ότι παρέκαμψαν μια γενιά. Και ως επί το πλείστον, το έκαναν και οι διαφημιστικές εταιρείες. Το 1991, ο Douglas Coupland έγραψε το βιβλίο του Generation X: Tales for an Accelerated Culture σχετικά με την ανωνυμία που ένιωθαν ο ίδιος και οι σύγχρονοί του μεγαλώνοντας στη σκιά των Baby Boomers.

Ήταν προϊόντα μιας περιόδου 10 έως 12 ετών που υπήρχε μείωση στους ρυθμούς γεννήσεων, μεταξύ των Boomers και των Millennials, και αποτελούσαν μια γενιά με λάθος μέγεθος ώστε να έχει μεγάλη σημασία για τους διαφημιστές.

Έτσι γεννήθηκε η Gen X. Από αυτή τη γενιά κι έπειτα και σε αντίθεση με το παρελθόν, οι γενιές αλλάζουν κάθε 15 χρόνια. Η Gen Z, η επόμενη στη σειρά μετά τους Millennials, έχει πλέον αποκτήσει καταναλωτική αξία και θα γίνει πιο ισχυρή τα επόμενα χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς συμβαίνει αυτό, οι διαφημιστικές εταιρείες θα έχουν μια τέλεια επεξεργασμένη ετικέτα έτοιμη να κολλήσουν σε δαπάνες και σε άρθρα για το ενδυματολογικό στιλ κάθε χρόνου. Και μόλις η Gen Z ξεφύγει από το γλυκό σημείο του μάρκετινγκ, η Gen Alpha θα σηκωθεί για να αρχίσει να παίρνει τη θέση της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.