ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Πώς θα καθαρίσετε αποτελεσματικά το θερμός σας ώστε να μην μυρίζει

Οι θερμοσκευές διατηρούν τα ροφήματα που θέλετε να πιείτε μετά από ώρα κρύα ή ζεστά

Πώς θα καθαρίσετε αποτελεσματικά το θερμός σας ώστε να μην μυρίζει

Τα θερμός τα οποία αποθηκεύουν το νερό, το γάλα, τον καφέ ή οποιοδήποτε ρόφημα επιθυμούμε, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς συντρόφους αλλά και ταυτόχρονα απαραίτητο εργαλείο για την εργασία μας. 

Ο καθαρισμός του θερμός, ο οποίος μπορεί να είναι μαζί σας ανά πάσα στιγμή, είναι σημαντικός τόσο για την υγεία όσο και για τη διατήρηση της γεύσης του ποτού στο εσωτερικό του. Πώς γίνεται λοιπόν ο καθαρισμός στο θερμός σας;

Η μαγειρική σόδα είναι το μόνο υλικό που χρειάζεστε για τον καθαρισμό του θερμός με πρακτικό τρόπο. Χρησιμοποιώντας την μαγειρική σόδα και νερό, μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από ίχνη ποτών που μπορεί να αφήσουν πίσω τους ένα λεκέ, όπως τσάι, καφέ ή χυμό.

Πώς καθαρίζουμε το θερμός από τα υπολείμματα ροφημάτων

Αρχικά, χύστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο λεκιασμένο θερμός. Μην ξεχάσετε να βράσετε αρκετό νερό. Στη συνέχεια, αρχίστε να βάζετε σταδιακά το βρασμένο νερό μέσα στο θερμό. Μπορείτε να δείτε ότι το ζεστό νερό που συναντά τη σόδα ψησίματος είναι αφρισμένο. Οι λευκοί αφροί που έρχονται στην επιφάνεια θα αρχίσουν να γίνονται καφέ καθώς συνεχίζετε να ρίχνετε βραστό νερό. Αυτός ο αποχρωματισμός υποδεικνύει ότι οι λεκέδες όπως ο καφές ή οι λεκέδες τσαγιού στεγνώνουν μέσα στο θερμό σας. Στο τελευταίο βήμα, μπορείτε να ξεπλύνετε το θερμό σας με άφθονο νερό.

Επίσης ο καθαρισμός με ξύδι είναι εξίσου αποτελεσματικός όχι μόνο για οσμές, αλλά και για λεκέδες. Το ξίδι βοηθά επίσης στη διατήρηση της γυαλάδας της επιφάνειας του θερμός.

Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από το θερμό σας;

Τα ροφήματα που κάθονται ώρες στο θερμό και το θερμοσφραγισμένο ποτό μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες οσμές μετά από λίγο. Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να αφαιρέσετε αυτές τις άσχημες οσμές. Η πιο πρακτική μέθοδος για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά είναι να χρησιμοποιήσετε αλάτι. Για το σκοπό αυτό, ρίξτε περίπου ένα φλιτζάνι αλάτι στο θερμό, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του θερμός. Αφήστε το θερμό σας για τουλάχιστον 1 ημέρα με το αλάτι μέσα σε αυτό. Στο τέλος της αναμονής, θα μπορείτε να δείτε ότι η δυσάρεστη μυρωδιά εξαφανίστηκε.

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το θερμό σας με ξύδι για να απαλλαγείτε από την κακή οσμή. Προσθέστε ένα ποτήρι τσάι από ξύδι με νερό και αφήστε το θερμό όλη τη διάρκεια της νύχτας. Στη συνέχεια, πλύνετε το θερμό σας με ζεστό νερό και είναι έτοιμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καθαρισμός του θερμού σας είναι πολύ σημαντικός διότι εμποδίζει τη δημιουργία λεκέδων και βοηθάει το θερμοσυσσωρευτή να διατηρεί τη μόνωση του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αφού τελειώσετε το ποτό σας, μπορείτε να μειώσετε τη δημιουργία λεκέδων με το πλύσιμο του θερμού με άφθονο νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βούρτσες μαλακές για θερμοσώματα χωρίς γυαλί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.