ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Ψωμί: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί περισσότερο

Χρειάζεται να το βάλουμε στο ψυγείο ή όχι;

Ψωμί: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί περισσότερο

Η τοποθέτηση του ψωμιού στο ψυγείο, ώστε να διατηρηθεί περισσότερο, πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα μόρια του νερού αποσπώνται από τα μόρια αμύλου και τα μόρια του αμύλου αρχίζουν να παίρνουν το αρχικό τους σχήμα και να σκληραίνουν και πάλι.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου επιταχύνουν τη διαδικασία αφυδάτωσης σχεδόν κατά 6 φορές πιο γρήγορα μέσω αυτής της διαδικασίας.

Αυτός είναι ο λόγος που τα φρούτα και τα λαχανικά διαρκούν περισσότερο στο ψυγείο. Στην περίπτωσή τους, η διαδικασία αφυδάτωσης επιβραδύνει τη φυσική αποικοδόμηση που προκαλείται στη σύνθεσή τους από την παρουσία των μορίων του νερού.

Πώς θα διατηρήσετε καλύτερα το ψωμί
Έτσι, προκύπτει ότι το ψωμί διατηρείται καλύτερα και περισσότερο όταν το αφήνουμε έξω από το ψυγείο και σε θερμοκρασία δωματίου.

Γι’ αυτό και θα παρατηρήσετε τον χειμώνα, με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, το ψωμί “χαλάει” πιο γρήγορα. Βέβαια, αυτά ισχύουν για την ψύξη και όχι για την κατάψυξη, αφού εκεί οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλότερες.

Όπως αναφέρει η Αμερικανική Ομοσπονδία Αρτοποιών, αν βάλετε φρέσκο ψωμί στην κατάψυξη του ψυγείου σας, τότε αυτό θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όταν το αποψύξετε ακόμα και μετά από πολλές εβδομάδες.

Αν ωστόσο, θέλετε ,να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι, η περίοδος αποθήκευσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 7 ημέρες. Πρέπει να αποθηκεύεται στη συσκευασία του. Η ιδανική θέση είναι στο κάτω ράφι. Αν το ψωμί είναι ζεστό, θα πρέπει πρώτα να το αφήσετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί το ψωμί να διατηρηθεί στην κατάψυξη;
Για να αποθηκεύσετε το ψωμί στην κατάψυξη, η πλαστική μεμβράνη πρέπει να είναι αεροστεγής. Μια καλή επιλογή θα ήταν το αλουμινόχαρτο. Το ψωμί τυλιγμένο σφιχτά στη συσκευασία του μπορεί να διατηρηθεί έως και 1 μήνα. Το αποψυγμένο προϊόν πρέπει να καταναλώνεται αμέσως. Θα είναι μαλακό μόνο για λίγες ώρες, αναφέρει η Αμερικανική Ομοσπονδία Αρτοποιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.