Αν έπρεπε να μαντέψεις πού βρίσκεται ο μακροβιότερος οίκος ανοχής της Αυστραλίας, πιθανότατα θα στοιχημάτιζες τη Μελβούρνη ή το Σίδνεϊ.
Αλλά κάνεις λάθος. Το παλιότερο μπορντέλο του κόσμου θα το βρεις στο Kalgoorlie της Αυστραλίας, μια έρημη πόλη περίπου 600 χιλιόμετρα μακριά από το Περθ. Το Questa Casa – ή το Ροζ Σπίτι, όπως είναι πιο γνωστός ο οίκος ανοχής, χτίστηκε το 1890, ξεκίνησε να λειτουργεί ως μπορντέλο το 1904 και διατηρείται μέχρι και σήμερα.
Παρόλο που η σεξoυαλική εργασία ήταν παράνομη στη Δυτική Αυστραλία από το 1892, ο οίκος ανοχής κατάφερε με κάποιο τρόπο να λειτουργεί συνεχώς από το 1904, στον ίδιο δρόμο με το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Τα τελευταία 30 χρόνια βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Μαντάμ Carmel, μιας 85χρονης πλέον που όταν χήρεψε για 3η φορά, ήθελε να αγοράσει κάποια επιχείρηση για να “τρέξει”.
Η ιστορια της BJ
Ένα από τα βασικά κορίτσια που εργάζονταν στον οίκο, η BJ, πριν από χρόνια ενεπλάκη σε ένα έγκλημα. Εκείνη την εποχή ζούσε μαζί με τέσσερις άντρες, οι οποίοι ένα βράδυ απήγαγαν, βασάνισαν και σκότωσαν έναν κάτοικο της περιοχής, ενώ η BJ ανέλαβε να καθαρίσει. Όταν επέστρεψε, η Carmel της απαγόρευσε να δουλέψει ξανά στο Questa Casa, παρόλο που η μεταξύ τους σχέση είναι πολύ καλή. Από τότε, την προσκαλεί για Χριστούγεννα, αλλά ποτέ για να εργαστεί.
Πλεόν, η επιχείρηση πεθαίνει, καθώς οι πελάτες μειώνονται μέρα με τη μέρα. Η Carmel όμως δεν απογοητεύεται, αφού τις απογευματινές ώρες λειτουργεί τον οίκο ως τουριστική ατραξιόν, λέγοντας στους επισκέπτες περίεργες και τρομακτικές ιστορίες για να τους δελεάσει ακόμα περισσότερο. Πιστεύει ότι το Questa Casa θα καταλήξει να λειτουργεί μονάχα ως μουσείο, αλλά κι αυτό είναι αρκετό αν σκεφτεί κανείς την ιστορία του.
Το 2017, η σκηνοθέτρια Sascha Ettinger-Epstein, γύρισε ένηα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του σπιτιού, με τίτλο The Pink House.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.