ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τα 8+1 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ένα εστιατόριο δεν είναι και τόσο καθαρό 

Τα πατώματα που κολλάνε θα μπορούσαν να αποτελούν σημάδι ότι ένα εστιατόριο δεν καθαρίζεται αρκετά συχνά

Τα 8+1 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ένα εστιατόριο δεν είναι και τόσο καθαρό 

Το Buzzfeed αποκάλυψε τα προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέχουν οι πελάτες όταν βγαίνουν έξω για φαγητό.

Η λίστα κάλυψε παράγοντες όπως η υγιεινή, η ποιότητα των τροφίμων και οι σχέσεις μεταξύ των μελών του προσωπικού.

Όποιος θέλει να επιλέξει ένα εστιατόριο για να απολαύσει το γεύμα του θα πρέπει να αναζητήσει αυτές τις «κόκκινες σημαίες» πριν παραγγείλει.

Τα 9 σημάδια που δείχνουν ότι ένα εστιατόριο είναι βρώμικο:

Κολλάει το πάτωμα

Τα πατώματα που κολλάνε θα μπορούσαν να αποτελούν σημάδι ότι ένα εστιατόριο δεν καθαρίζεται αρκετά συχνά. Τα χυμένα τρόφιμα και ποτά σε ένα πάτωμα θα έχουν ως αποτέλεσμα αυτό να κολλάει εάν δεν καθαριστεί σωστά.

Μυρωδιά

Οι επισκέπτες που μπαίνουν σε ένα εστιατόριο και περιμένουν να μυρίσουν καλό φαγητό θα απογοητευτούν αν πιάσουν μια άσχημη μυρωδιά.

Διάφοροι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν ξινή ή απολυμαντική μυρωδιά, όπως χαλασμένα τρόφιμα ή ακατάλληλο καθάρισμα. Άλλοι σεφ υποστήριξαν αυτήν την κόκκινη σημαία και ένας έδωσε συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε όταν βγαίνετε για θαλασσινά.

«Αν μπεις σε ένα κατάστημα με θαλασσινά ή ένα εστιατόριο, θα πρέπει να μυρίζει σαν ωκεανός», έγραψε ένας χρήστης του Reddit σε μια ανάρτηση του 2019.

«Αν μυρίζει καθαρό αέρα και αλμυρό νερό, αυτό σημαίνει ότι όλα είναι φρέσκα. Αν μυρίζει ψάρι, αρχίζει να γίνεται άσχημο».

Ένας άλλος λόγος πίσω από την απαίσια μυρωδιά ενός εστιατορίου μπορεί να είναι το αποτέλεσμα προβλημάτων με τις αποχετεύσεις.

Μεγάλο μενού

Ένας άλλος χρήστης του Reddit και σεφ έγραψε ότι θα πρέπει να προσέχουν τα εστιατόρια με «τεράστιο μενού» επειδή «δεν σερβίρουν τίποτα άλλο παρά κατεψυγμένο φαγητό».

Τα προμαγειρεμένα τρόφιμα μπορεί να ενέχουν κινδύνους για την υγεία και όταν μαγειρεύονται ή αποθηκεύονται ακατάλληλα, οι επισκέπτες μπορεί να πάθουν τροφική δηλητηρίαση ή οποιοδήποτε άλλο είδος τροφικής ασθένειας.

Φωτογραφίες φαγητού

Χρήστες του Reddit έγραψαν ότι είναι τεράστια κόκκινη σημαία εάν ένα εστιατόριο χρησιμοποιεί φωτογραφίες στο μενού που δεν προέρχονται από το εστιατόριό τους.

«Σχεδίασα ένα μενού για ένα εστιατόριο και άφησα χώρους για τις φωτογραφίες. Είπαν ότι δεν θα στείλουν κανένα και μου είπαν να βάλω φωτογραφίες από την Google», έγραψε ένας χρήστης του Reddit.

«Δεν έχω φάει ποτέ εκεί. Θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν είχα ιδέα ποια ήταν μερικά από αυτά τα πιάτα».

Μυγάκια

Οι μύγες φρούτων (μυγάκια) στην κουζίνα ενός εστιατορίου μπορούν να προσελκύονται από πράγματα όπως βρώμικα πιάτα, σάπια φρούτα ή μουχλιασμένο σφουγγάρι.

Τα μικρά έντομα που έλκονται από τη βρωμιά και την υγρασία μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια από μια βρώμικη επιφάνεια σε μια καθαρή, σύμφωνα με το WebMD.

Αν και δεν δαγκώνουν, μπορεί να φέρουν σαλμονέλα, E.coli και λιστέρια τρία μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση ή να στείλουν κάποιον στο νοσοκομείο.

Οι μύγες των φρούτων στις κουζίνες των εστιατορίων έχουν ληφθεί πιο σοβαρά υπόψη τα τελευταία χρόνια.

Μπουφές και salad bar

Ο μπουφές και τα μπαρ με σαλάτες σε ένα εστιατόριο θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή εάν το φαγητό δεν αλλαχτεί και τα δοχεία και τα σκεύη δεν καθαριστούν σωστά.

Όπως οι μύγες φρούτων, ο μπουφές και τα salad bar θα μπορούσαν να έχουν διάφορα βακτηριακά μικρόβια που μπορεί να είναι επιβλαβή για τους πελάτες του εστιατορίου.

Σημείωσαν επίσης ότι τα βακτήρια από τα χέρια κάποιου μπορούν επίσης να μεταδώσουν βακτήρια, τα οποία μπορούν να πολλαπλασιαστούν όταν το φαγητό είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Λάθη στο μενού

Αν και δεν είναι σαφές αν αυτό ισχύει για κάθε εστιατόριο, ένας σεφ είπε ότι τα τυπογραφικά λάθη αποτελούν κόκκινη σημαία.

Μια έρευνα που επικαλέστηκε το Psychology Today το 2016 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ορθογραφικά λάθη στα μενού δεν επηρεάζουν συνήθως την γευστική εμπειρία κάποιου.

Ωστόσο, ένας χρήστης του Reddit έγραψε ότι πιστεύει ότι ένα εστιατόριο με ορθογραφικά λάθη στο μενού του είναι «απρόσεκτο» και υποθέτουν ότι έχει «κακό φαγητό».

Βρώμικος κατάλογος

Τα περισσότερα εστιατόρια επικεντρώνονται στην καθαριότητα και στην προστασία των εργαζομένων και των πελατών από ασθένειες.

Σε πολλά εστιατόρια, απαιτείται από τους υπαλλήλους να σκουπίζουν τα μενού πριν ή μετά το κλείσιμο.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2013, οι κατάλογοι των μενού μπορούν «να χρησιμεύσουν ως οχήματα για παθογόνους παράγοντες».

Μικρόβια που μπορούν να μεταδοθούν από τα άπλυτα μενού περιλαμβάνουν τα βακτήρια σταφυλόκοκκου και τον ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη Staphylococcus aureus, τα οποία είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Θυμωμένο προσωπικό

Αρκετοί χρήστες του Reddit προειδοποίησαν τους επισκέπτες να παρακολουθούν τις αλληλεπιδράσεις του προσωπικού.

«Μια τεράστια κόκκινη σημαία θα ήταν να δεις έναν μάνατζερ ή ιδιοκτήτη να επιπλήττει ή να κακολογεί λεκτικά έναν υπάλληλο δημόσια», έγραψε ένας χρήστης του Reddit σε μια από τις αναρτήσεις του 2021.

Η σκέψη πίσω από αυτήν την κόκκινη σημαία είναι ότι οι εργαζόμενοι που είναι δυσαρεστημένοι τείνουν να μην ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τη δουλειά τους και δεν θα κάνουν κάτι παραπάνω για να διασφαλίσουν ότι τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας των τροφίμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.