Με την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να προκαλεί πονοκέφαλο στα ελληνικά νοικοκυριά θα χρειαστούν αρκετές αλλαγές για να διατηρηθεί το κόστος χαμηλά και να μη δούμε λογαριασμούς που θα προκαλέσουν “εγκεφαλικά”.
Το μαγείρεμα και η κουζίνα είναι υπεύθυνα για το 30-40% του λογαριασμού. Με κάποια μικρά και εύκολα tips μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση.
Στον φούρνο που χρησιμοποιούμε για μαγείρεμα μπορούμε να μαγειρεύουμε δύο φαγητά μαζί, ή ακόμα όταν τελειώσει το ένα φαγητό μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ήδη ενέργεια που έχει καταναλωθεί και έχει γίνει θερμότητα και να τοποθετήσουμε αμέσως το επόμενο φαγητό γλιτώνοντας κάποια λεπτά μαγειρέματος.
Δεν πρέπει να ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο όταν μαγειρεύουμε γιατί χάνουμε θερμότητα που θα χρειαστεί περισσότερα λεπτά για να ολοκληρωθεί το φαγητό.
Καθαρίζουμε καλά τον φούρνο από λίπη και βρωμιές γιατί έχει αποδειχθεί ότι ένα μικρό ποσοστό βέβαια της θερμότητος χάνεται σε βρώμικο φούρνο.
Ελέγχουμε τις φλάτζες του φούρνου γιατί χαλασμένες και φθαρμένες φλάτζες σημαίνει λιγότερη απόδοση.
Απενεργοποιήστε το φούρνο λίγα λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Όταν απενεργοποιούμε τον φούρνο, η θερμότητα μέσα του συνεχίζει να κυκλοφορεί για αρκετά ακόμη λεπτά.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.