ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Το γνωρίζατε; – Ποιο ήταν το αρχικό όνομα της Pepsi

Η γνωστή μάρκα αναψυκτικών δημιουργήθηκε το μακρινό 1893

Το γνωρίζατε; – Ποιο ήταν το αρχικό όνομα της Pepsi

Το λογότυπο της Pepsi είναι ένα από τα πιο γνωστά στον πλανήτη.

Και όμως, πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται αν η μάρκα θα είχε τέτοια αστρονομική επιτυχία αν είχε διατηρήσει το αρχικό της όνομα. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η γνωστή μάρκα αναψυκτικών δημιουργήθηκε το μακρινό 1893.

Εκείνη τη χρονιά, ένας νεαρός φαρμακοποιός από το New Bern της Βόρειας Καρολίνας, ο Caleb Bradham, άρχισε να πειραματίζεται με διάφορες συνταγές ποτών, χρησιμοποιώντας τους φίλους του και τους πελάτες του ως… πειραματόζωα.

Το 1898, δημιούργησε μια νέα φόρμουλα που αποτελούνταν από ανθρακούχο νερό, ζάχαρη, βανίλια, σπάνια έλαια, ξηρούς καρπούς και κόλα. Εκείνο το πείραμα έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους φίλους του.

Ο φιλόδοξος φαρμακοποιός αποφάσισε να βαφτίσει το μείγμα “Brad’s Drink” χρησιμοποιώντας μια παραλλαγή του δικού του επωνύμου.

Αρκεί να πούμε ότι σύντομα συνειδητοποίησε ότι το όνομα μάλλον δεν θα έπιανε τόπο, δεδομένου ότι δεν προσέφερε καμία ένδειξη για το τι πραγματικά περιείχε το ποτό.

Σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια Συλλεκτικών Προϊόντων Pepsi-Cola, ο Bradham ήθελε να βρει ένα πιο εμπορεύσιμο όνομα για τη δημιουργία του, ιδίως δεδομένου ότι το ποτό του αναπτύχθηκε «όχι μόνο ως αναψυκτικό αλλά και ως ένα ποτό αναζωογόνησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά κατέληξε στην ονομασία Pepsi-Cola, αφού αγόρασε το όνομα Pep Kola από έναν ανταγωνιστή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.