Θα μας πείτε τι πιο απλό από το να φτιάξεις μια κούπα τσάι; Κάθε πράγμα έχει τον τρόπο του και τα δικά του μυστικά. Κάποιες λάθος κινήσεις, δεν θα σας προσφέρουν ούτε την συνολική εμπειρία της γεύσης, ενώ το τσάι δεν είναι όσο υγιεινό πρέπει.

Υπάρχει ένα λάθος που κάνουν ας πούμε σχεδόν όλοι και το τσάι βγαίνει πικρό. Κι αυτό είναι το ότι βράζουν το νερό μαζί με το βότανο. Ή το νερό που χρησιμοποιούν είναι καυτό.

Η υψηλή θερμοκρασία και στις δυο περιπτώσεις, αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του τσαγιού και καταστρέφει τα μέταλλα και τις βιταμίνες που περιέχει. Κι έτσι τα φύλλα βγάζουν πικρή γεύση.

Αν το τσάι είναι σε φακελάκι, δεν αλλάζει κάτι. Ισχύει ακριβώς το ίδιο. Το νερό δεν πρέπει να είναι καυτό, ενώ η άλλη λάθος κίνηση είναι που οι περισσότεροι πιέζουν τον φακελάκι προς το εσωτερικό της κούπας, απελευθερώνοντας την πικρή γεύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την επόμενη φορά λοιπόν μην βράσετε τόσο πολύ το νερό και μην πιέσετε το βότανο ή το φακελάκι μέσα στην κούπα.