
Περίπου 350 κιλά φράουλες, 150 κιλά ζάχαρη, 415 κιλά κρέμα ζαχαροπλαστικής και 4.000 αυγά ήταν τα υλικά για τη μεγαλύτερη τούρτα Φρεζιέ (Fraisier), το παραδοσιακό γαλλικό γλύκισμα, η οποία κέρδισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Η εντυπωσιακή τούρτα είχε μήκος 121,88 μέτρα και ανέκτησε το ρεκόρ για τη Γαλλία, το οποίο είχε χάσει το 2019 από την Ιταλία, η οποία είχε δημιουργήσει μια τούρτα μήκους 100,48 μέτρων.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Maison Heloise, ένα φημισμένο ζαχαροπλαστείο στην Αρζεντέιγ, βόρεια του Παρισιού. Η τούρτα εκτέθηκε σε μια αλυσίδα τραπεζιών στο παγοδρόμιο της περιοχής, προκειμένου οι κάτοικοι να τη θαυμάσουν.
Η ιδέα γεννήθηκε από τον ζαχαροπλάστη Γιουσέφ Ελ Γκατού, ο οποίος εξομολογείται πως από μικρός είχε θαυμάσει τα Ρεκόρ Γκίνες.
Για την υλοποίηση του εγχειρήματος κινητοποίησε περισσότερους από 20 ζαχαροπλάστες από διάφορα καταστήματα.
Η παρασκευή της τούρτας, η οποία ζύγιζε συνολικά 1,2 τόνους, διήρκεσε μία εβδομάδα, ενώ η τοποθέτησή της απαιτούσε εργασία όλη τη νύχτα και μεγάλο μέρος της ημέρας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.