ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

«Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά»: Αυτό είναι το χωριό στο οποίο γυρίστηκε η περίφημη ταινία (βίντεο)

Μια εξαιρετική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου

«Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά»: Αυτό είναι το χωριό στο οποίο γυρίστηκε η περίφημη ταινία (βίντεο)

«Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» της Φίνος Φιλμ, συνιστά μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, καθώς παρουσιάζει με τον δικό της τρόπο τη γερμανική κατοχή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ταινία ανήκει στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές των τηλεοπτικών σταθμών για τη σημερινή (28/10) επέτειο του έπους του 1940.

Ωστόσο σε ποιο μέρος γυρίστηκαν τα εξωτερικά πλάνα της ταινίας;

Όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο, τα πανέμορφα φυσικά σκηνικά γυρίστηκαν στην Μακρινίτσα και για τις ανάγκες της ταινίας, άλλαξε όνομα και λεγόταν Κρυόβρυση Πιερίας.

Aξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό όνομα της ταινίας θα ήταν η «δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» ωστόσο κάποιες διαμάχες με την οικογένεια του Στρατή Μυριβήλη, ο οποίος είχε γράψει ένα ομώνυμο μυθιστόρημα, ανάγκασαν τους παραγωγούς να δώσουν στην ταινία το όνομα που γνωρίζουμε.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.