Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών που γίνεται την Μεγάλη Πέμπτη.
Παραδοσιακά τα βάφουμε κόκκινα, που συμβολίζει το αίμα του Χριστού αλλά πλέον συνηθίζεται το βάψιμο και με άλλα χρώματα. Το βασικό, πάντως, είναι σε κάθε περίπτωση να μην σπάσουν κατά το βράσιμο.
Και για να γίνει αυτό υπάρχουν δύο βασικά μυστικά επιτυχίας.
Αρχικά, αφήστε τα αυγά να έρθουν πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά προχωρήστε στο βράσιμο. Κι αυτό το λέμε επειδή μπορεί να σπάσουν λόγω της απότομης διαφοράς της θερμοκρασίας.
Το δεύτερο μυστικό αφορά το νερό. Δεν θα πρέπει να είναι σκετό. Μέσα στην κατσαρόλα που θα στρώσετε, πάντα σε μία στρώση, τα αυγά θα πρέπει να συμπληρώσετε λίγο αλάτι και μερικές σταγόνες ξύδι.
Με αυτά τα δύο tips θα γλιτώσετε πολλά σπασμένα αυγά.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.