Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου της Ελλάδας (ΕΕΕΠ) ο συνολικός τζίρος των Ελλήνων συνολικά ανέρχεται στα 28,3 δισεκατομμύρια ευρώ μόλις στο πρώτο οκτάμηνο του 2024!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την μερίδα του λέοντος διαθέτει ο διαδικτυακός τζόγος με το 71% των χρημάτων να βρίσκονται εκεί, καθώς τα πονταρίσματα ξεπέρασαν τα 20,1 δισ. ευρώ.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο τζόγος στην Ελλάδα αυξήθηκε συνολικά κατά 16,1% και ως προς το κομμάτι του διαδικτύου κατά 19%, αποδεικνύοντας ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει στραφεί στο online gambling.

Το κράτος ωφελήθηκε σημαντικά, με τα έσοδα από φόρους να φτάνουν τα 250 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 18,4%, ενώ μάλιστα οι πάροχοι παιγνίων αποκόμισαν συνολικά κέρδη ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 8,4% σε σχέση με το 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σημείωσαν τζίρο 6,6 δισ. ευρώ, ενώ αντιθέτως τόσο ο ιππόδρομος όσο και τα φυσικά «καταστήματα» καζίνο είχαν σαφώς μικρότερα κέρδη, παρουσιάζοντας ακόμη και μειωμένες αποδοχές.