ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γιάλτρα: Το χωριό στην Εύβοια που θα σας κάνει να πάθετε «πώρωση» με τις παραλίες του (φώτο)

Είναι ένα από τα αρχαιότερα μέρη της Ελλάδας, καθώς χρονολογείται περίπου τον 5ο αιώνα

Γιάλτρα: Το χωριό στην Εύβοια που θα σας κάνει να πάθετε «πώρωση» με τις παραλίες του (φώτο)

Τα Γιάλτρα, είναι ένα χωριό που απέχει μόλις 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα, και είναι κτισμένο μέσα σε ένα κατάφυτο μέρος, σε υψόμετρο 150 μέτρων, έχοντας θέα τον βόρειο ευβοϊκό κόλπο.

Βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της Ευβοίας, απέναντι από την Αιδηψό και την Ακρίτσα Φθιώτιδας.

Ωστόσο, το σημείο του χωριού που θα σας «κλέψει» την καρδιά και δεν θα θέλετε να φύγετε από εκεί, είναι οι απίστευτες παραλίες τους.

Η πρώτη ονομάζεται «Μπάνια» και είναι ταυτισμένη με τα λουτρά και τα ιαματικά νερά του κόλπου. Η δεύτερη, η παραλία του Μύλου με τα διάφανα νερά μοιάζει με μια τεράστια, πεντακάθαρη, γαλάζια λίμνη.

Το μαγευτικό σκηνικό, δε, έρχεται να συμπληρώσει το φυσικό τοπίο, με τα πεύκα να φτάνουν μέχρι την ακτή.

Στην περιοχή θα συναντήσετε κάποια βυζαντινά μνημεία, όπως τα ερείπια του ναού του Αγίου Νικολάου, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.