ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Η βρετανική Express αποθεώνει τους Λειψούς: Τους συμπεριλαμβάνει στα καλύτερα εξωτικά νησιά του κόσμου

Για το 2025 θεωρείται ο δεύτερος πιο εξωτικός και αυθεντικός προορισμός του κόσμου μετά το Fulhadhoo στις Μαλδίδες

Η βρετανική Express αποθεώνει τους Λειψούς: Τους συμπεριλαμβάνει στα καλύτερα εξωτικά νησιά του κόσμου

Η βρετανική Express, αποθεώνει τους Λειψούς, καθώς τους συμπεριλαμβάνει στα καλύτερα εξωτικά νησιά του κόσμου.

Απευθυνόμενη σε δεκάδες εκατομμύρια δυνητικούς ταξιδιώτες η δημοφιλής Βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι «οι Λειψοί, ένα μικρό, γραφικό Ελληνικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος θεωρείται για το 2025 ο δεύτερος πιο εξωτικός και αυθεντικός προορισμός του κόσμου» μετά το Fulhadhoo στις Μαλδίδες.

Μακριά από τα πλήθη τουριστών που συρρέουν σε δημοφιλή νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, «οι Λειψοί παραμένουν ένας μυστικός προορισμός που προσφέρει στους πιστούς επισκέπτες του μια αυθεντική Ελληνική ατμόσφαιρα» αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Σημείο αναφοράς του νησιού είναι το ομώνυμο γοητευτικό χωριό με τα λευκά ασβεστωμένα σπιτάκια, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και ένα οργανωμένο λιμάνι με ταβέρνες, καφετέριες και καταστήματα.

Οι παραλίες του νησιού αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης, γνωστές για τα κρυστάλλινα νερά και το γαλήνιο περιβάλλον τους.

«Οι Λειψοί δεν φημίζονται μόνο για τη φυσική τους ομορφιά αλλά και για την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά. Ένας από τους πιο σημαντικούς θρησκευτικούς χώρους της είναι η εκκλησία της Παναγίας του Χάρου, η οποία χρονολογείται από τον 7ο αιώνα» γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Η διεθνής προβολή του προορισμού εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Δήμου να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές και τις «πράσινες» πρωτοβουλίες του νησιού στο εξωτερικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε εισέλθει σε μια εποχή που η αναζήτηση μυστικών αυθεντικών προορισμών είναι το ζητούμενο για τον σύγχρονο ταξιδιώτη εντός και εκτός υψηλής σεζόν. Δεν είναι τυχαίο πως ο Σεπτέμβριος έκλεισε με σημαντική αύξηση στις ακτοπλοϊκές αφίξεις της τάξης του 6,5%», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.