ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Καλοκαίρι: Απλησίαστα τα νησιά της χώρας μας – Εξωφρενικές τιμές

Πέντε τοποθεσίες που ήδη έχουν μπει στην «μαύρη λίστα» για τους Έλληνες παραθεριστές

Καλοκαίρι: Απλησίαστα τα νησιά της χώρας μας – Εξωφρενικές τιμές

Ακρίβεια όπου και αν κοιτάξουμε, ακρίβεια ακόμα και στα μέρη που διαλέγουμε για να κάνουμε διακοπές και να ξεκουραστούμε. Ρόδος, Κέρκυρα, Μύκονος, Σαντορίνη και Κρήτη, είναι πέντε προορισμοί που ανέκαθεν ήταν απλησίαστα για τους περισσότερους πολίτες ή τουλάχιστον για εκείνους που ψάχνουν κάτι «οικονομικό». Πλέον τον «θρόνο» της ακρίβειας για φέτος τον έχουν πάρει πέντε άλλα νησιά.

Τα πέντε νησιά για τα οποία μιλάνε όλοι φέτος είναι η Σέριφος, η Σίφνος, η Τήνος, η Κύθνος και η Τζιά. Νησιά που δεν πλησιάζουν τα κρουαζιερόπλοια, οι παραλίες δεν έχουν καταληφθεί εξολοκλήρου από ξαπλώστρες και η μυρωδιά της γης υπερκαλύπτει ακόμα τις εξατμίσεις των τουριστικών λεωφορείων και των van.

Η Σέριφος, η Σίφνος, η Τήνος, η Κύθνος και η Τζιά είναι οι πρωταθλητές της ακρίβειας τον φετινό Δεκαπενταύγουστο, αφού η ζήτηση υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά. Ειδικά για το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου, οι τιμές στα ελάχιστα καταλύματα που έχουν απομείνει φέρνουν δάκρυα στα μάτια.

Τι αναφέρει η έρευνα που πραγματοποίησε το «ieidiseis.gr»:

Σέριφος

Το νησί που κάποτε είχαν βρει καλοκαιρινό καταφύγιο καλλιτέχνες και προσωπικότητες των γραμμάτων είναι sold out. Το μοναδικό κατάλυμα που βρέθηκε μετά από έρευνα στις πλατφόρμες ενοικίασης θα σας στοιχίσει 4.200 ευρώ. Για τη μετάβαση υπάρχουν θέσεις μόνο με το αργό πλοίο και το κόστος για 2 άτομα χωρίς αυτοκίνητο ανέρχεται σε 150 ευρώ πήγαινε – έλα, στην οικονομική θέση.

Τήνος

Η Τήνος είδε τις μετοχές της να εκτινάσσονται τα τελευταία χρόνια. Πλέον θεωρείται η βασίλισσα της γαστρονομίας των Κυκλάδων, η πρώτη επιλογή όσων ποντάρουν στη διακριτική πολυτέλεια. Η παραμονή τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου θα σας στοιχίσει από 1.000 μέχρι 3.000 ευρώ. Το κόστος των εισιτηρίων από τον Πειραιά είναι γύρω στα 200 ευρώ για 2 άτομα με επιστροφή χωρίς αυτοκίνητο.

Σίφνος

Στη Σίφνο οι τουρίστες δεν ήταν ποτέ ευπρόσδεκτοι σε μεγάλους αριθμούς. Η αρχοντική παράδοση του νησιού, η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, οι απάτητες παραλίες και το εξαιρετικό φαγητό προσελκύουν εδώ και πολλά χρόνια τον λεγόμενο ποιοτικό τουρισμό. Η έρευνά μας για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου εντόπισε μόνο 4 καταλύματα διαθέσιμα με κόστος από 700 μέχρι 2.300 ευρώ. Τα εισιτήρια είναι γύρω στα 190 ευρώ για 2 άτομα με επιστροφή, χωρίς αυτοκίνητο.

Κύθνος

Είναι πανέμορφη, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αττική – από το Λαύριο θα φτάσετε σε 1 ώρα με το ταχύπλοο έως 2.30 ώρες με το συμβατικό και το κόστος πήγαινε – έλα ξεκινάει από 30 ευρώ το άτομο στην οικονομική θέση χωρίς όχημα. Πλοία για την Κύθνο αναχωρούν επίσης από τον Πειραιά, όμως είναι πολύ πιο ακριβά και το ταξίδι διαρκεί τον διπλάσιο χρόνο. Στην Κύθνο η παραμονή τον Δεκαπενταύγουστο θα σας στοιχίσει από 1.000 μέχρι 4.000 ευρώ.

Τζια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νησί δίπλα στην Αττική είναι το αγαπημένο των κοτεράδων, των ανθρώπων των μίντια και της πολιτικής. Για το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου έχουν απομείνει ένα – δύο καταλύματα με 700 ευρώ περίπου και από εκεί και πέρα οι επιλογές εκτοξεύονται πολύ πάνω από 1.000 ευρώ. Μάλιστα, υπάρχει και μια υπερπολυτελής επιλογή με 13.000 ευρώ περίπου για 4 βράδια. Το ταξίδι από το λιμάνι του Λαυρίου διαρκεί κάτι παραπάνω από μία ώρα και στοιχίζει γύρω στα 14 ευρώ στην οικονομική θέση, χωρίς όχημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.