ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Ξεκίνησε η κατασκευή της πόλης Ras El-Hekma στην Αίγυπτο – Θα είναι διπλάσια σε μέγεθος από τη Βαρκελώνη (βίντεο)

Βρίσκεται 350 χλμ βορειοδυτικά του Καΐρου, θα φιλοξενεί δύο εκατ. ανθρώπους και θα καλύπτει 170 τετραγωνικά χλμ

Ξεκίνησε η κατασκευή της πόλης Ras El-Hekma στην Αίγυπτο – Θα είναι διπλάσια σε μέγεθος από τη Βαρκελώνη (βίντεο)

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή της πόλης Ras El-Hekma στην Αίγυπτο η οποία θα είναι διπλάσια σε μέγεθος από τη Βαρκελώνη, θα φιλοξενεί δύο εκατομμύρια ανθρώπους και θα καλύπτει 170 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η Ras El-Hekma, όπως θα ονομάζεται η πόλη, βρίσκεται 350 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Καΐρου και θα περιλαμβάνει οικιστικές συνοικίες, διεθνή ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, γήπεδα γκολφ, χώρους ψυχαγωγίας, καθώς και νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, μία μαρίνα και σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας.

Η πόλη θα είναι πλήρως λειτουργική, έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς, και θα βρίσκεται απέναντι από τη γραφική ακτογραμμή.

Μέχρι το 2045, η Ras El-Hekma αναμένεται να συνεισφέρει 25 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην οικονομία της Αιγύπτου και προβλέπεται να δημιουργήσει 750.000 θέσεις εργασίας.

Το έργο υποστηρίζεται από το κρατικό ταμείο ADQ με έδρα το Άμπου Ντάμπι, το οποίο διόρισε την εταιρεία Modon από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως κύριο υπεύθυνο ανάπτυξης της τεράστιας μητρόπολης σε μια τελετή στην οποία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος των ΗΑΕ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζέιντ Αλ Ναχιάν, και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι.

Ο Mohamed Bu Ataba Al Zaabi, πρόεδρος της Modon Holding, δήλωσε:

«Η Ras El Hekma προορίζεται να γίνει ένα περιφερειακό κόσμημα του στέμματος σε μια χώρα που είναι ήδη γνωστή για τα πλούσια και ποικίλα αξιοθέατά της.

Η Modon Holding είναι υπερήφανη που υλοποιεί αυτό το οραματικό και μεγαλεπήβολο έργο 170 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την καινοτόμο προσέγγισή μας.

Με τους εταίρους μας, είμαστε έτοιμοι να μετατρέψουμε τη Ras El Hekma σε μια δυναμική οικονομική δύναμη και σε ένα παγκόσμιο μοντέλο αστικής ανάπτυξης».

Ο Mohamed Hassan Alsuwaidi, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής του Ομίλου ADQ, δήλωσε:

«Ως έργο πρωτοφανούς κλίμακας και αντίκτυπου, η νέα πόλη θα αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξη της οικονομίας της Αιγύπτου, προσφέροντας ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και τονώνοντας τον τουρισμό. Η Modon Holding διαθέτει πλούσια εμπειρία στον γενικό σχεδιασμό και θα πρωτοστατήσει σε σύγχρονες, καινοτόμες λύσεις, δημιουργώντας έναν προορισμό που θα αποφέρει μακροπρόθεσμη αξία για την Αίγυπτο και τον λαό της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.