ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μικρό Χωριό: Ένας παράδεισος κρυμμένος στην Ευρυτανία (φώτο)

Μια διαφορετική πρόταση που θα σε φέρει κοντά στη φύση

Μικρό Χωριό: Ένας παράδεισος κρυμμένος στην Ευρυτανία (φώτο)

Το Μικρό Χωριό Ευρυτανίας είναι ένας κρυμμένος παράδεισος που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.

Μια διαφορετική πρόταση για ένα ταξίδι στην Ευρυτανία που θα σε φέρει κοντά στη φύση, μακριά από τους ρυθμούς της πόλης, το θόρυβο και την κίνηση.

Ψάχνοντας κάτι διαφορετικό, αποφασίσαμε αυτή τη φορά να μη μείνουμε στο Καρπενήσι, έναν προορισμό για ανήσυχους εξερευνητές, και να πάμε μερικά χιλιόμετρα παρακάτω.

Εξάλλου, το βασικό στολίδι της περιοχής είναι δίπλα σου και ό,τι θελήσεις απέχει μόλις λίγα λεπτά. Έτσι, ο βασικός προορισμός μας και αφετηρία για τις εκδρομές και τις δραστηριότητες είναι το Μικρό Χωριό.

Το Μικρό Χωριό είναι αυτό που αναφέρει το όνομά του. Ένα… μικρό χωριό. Μικρό, μα γενναιόδωρο με όσα έχει να προσφέρει στον ταξιδιώτη. Αφού έχεις βρει το κατάλυμα που θα περάσεις τις ημέρες που έχεις σχεδιάσει και έχεις πάρει ήδη την πρώτη αίσθηση ανεβαίνοντας τον ανηφορικό δρόμο που θα σε οδηγήσει στο σημείο διαμονής σου, αρχίζεις την εξερεύνηση.

Αθλητικά παπούτσια, ζέστα ρούχα και σκούφος είναι η κατάλληλη ενδυμασία αυτή την περίοδο. Η φύση σε αγκαλιάζει και σε καλωσορίζει. Τα χρώματα των φύλων, τα τρεχούμενα νερά και η μυρωδιά του χώματος δημιουργούν ένα απλοϊκό αλλά μοναδικό σκηνικό. Ο θρίαμβος της φύσης, δίχως να το προσπαθήσει. Ίσως επειδή σε κάποια σημεία δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση.

Μπορείς να κατηφορίσεις μέχρι την είσοδο του Μικρού Χωριού και να συνεχίσεις το περπάτημά σου. Η φύση παραμένει γενναιόδωρη όπως αποτυπώνεται και από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που φαίνεται από το ταξίδι στην Ευρυτανία.

Δίπλα στο Μικρό Χωριό, απέναντι για να είμαστε πιο ακριβείς, βρίσκεται το Μεγάλο Χωριό. Το Μεγάλο Χωριό είναι κτισμένο σε υψόμετρο 720 μέτρων στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα, μέσα σε πυκνό ελατοδάσος.

Η απόσταση είναι γύρω στα 4 χιλιόμετρα, σε μια σχετικά ανηφορική διαδρομή. Με το που φτάσεις στον προορισμό σου, σταθμεύεις το αυτοκίνητο στο μεγάλο δημοτικό πάρκινγκ που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.

Από ‘κει και πέρα, μέχρι να επιστρέψεις το όχημά σου, κινείσαι με τα πόδια. Μπορείς να ξεκινήσεις τη βόλτα σου από τις ξύλινες γέφυρες που υπάρχουν στα αριστερά σου, όπως κοιτάς το κέντρο του χωριού. Τ

α μικρά μονοπάτια, τα τρεχούμενα νερά, η πλούσια φύση σε έχουν βάλει ήδη στο κλίμα. Αν επιλέξεις αυτή τη διαδρομή, θα βρεθείς μετά από χαλαρό περπάτημα 15 λεπτών στην πλατεία του Μεγάλου Χωριού.

Και κάπου εκεί, έχει έρθει η ώρα για μια… σημαντική στάση: για να γευτείς γλυκό στα μαγαζιά της πλατείας – με μπόνους την πραγματικά απίστευτη θέα. Πιάτα με γαλακτομπούρεκο και κορμό θα γεμίσουν το τραπέζι σου και ρακόμελο για τους πιο μερακλήδες.

Θα απολαύσεις μαζί με την παρέα σου, καλύτερα τις υπηρεσίες των μαγαζιών αν δεν υπάρχει αρκετός κόσμος. Στην αντίθετη περίπτωση, θα χρειαστεί να δείξεις λίγο παραπάνω υπομονή γιατί να εξυπηρετηθείς. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις, βέβαια, θα είναι το ίδιο. Καλή απόλαυση, ό,τι κι αν επιλέξεις!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.