ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σιένα: Η πόλη της Τοσκάνης που θα σας γοητεύσει – Μοιάζει να έχει «παγώσει» στον χρόνο

Έχει να αποκαλύψει στους επισκέπτες της πολλά γοητευτικά μυστικά!

Σιένα: Η πόλη της Τοσκάνης που θα σας γοητεύσει – Μοιάζει να έχει «παγώσει» στον χρόνο

Η ιταλική Σιένα είναι χωρίς υπερβολή από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης, ίσως η ωραιότερη και μοιάζει να έχει παγώσει στον χρόνο. Μια πόλη-μουσείο στην καρδιά της Τοσκάνης που έχει να αποκαλύψει στους επισκέπτες της πολλά γοητευτικά μυστικά! 

Την μεσαιωνική Σιένα της Ιταλίας (ιταλ. Siena) θα την βρείτε να “στέκει” αγέρωχη σε υψόμετρο 322 μέτρων! Πρόκειται για την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Τοσκάνης που μοιάζει να χει παγώσει στον χρόνο, το ιστορικό της κέντρο, δε, από το 1995, ανήκει απολύτως δικαιολογημένα στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Οπότε δικαιολογημένα είναι στην ουσία μια πόλη-μουσείο για τους επισκέπτες της.

Είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά “Contrada” (γειτονιές) και η καθεμιά από αυτές έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. Η κουκλίστικη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα αλλοτινής εποχής που δεν οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της που έχει διατηρηθεί ανέπαφη!

Μεγάλο κομμάτι της ατμόσφαιράς της είναι οι άνθρωποί της, φιλόξενοι, ξέγνοιαστοι και σε πιο “ήρεμους” χρόνους σε κάνουν να χαμογελάσεις και χαλαρώσεις σε ένα αληθινά παραμυθένιο σκηνικό, που νιώθεις… ότι από σε στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστεί στα καλντερίμια του κάποιος ιππότης αναζητώντας την πριγκίπισσά του!

Τι να δείτε

Στην κεντρική της πλατεία θα δείτε κόσμο να κάθεται καταγής και να απολαμβάνει τον ιταλικό ήλιο ή να επιλέγει κάποιο από τα καφέ ή εστιατόρια για να ξεκουραστεί… Επίσης, θα βρείτε το Palazzo Pubblico και τον Torre del Mangia, έναν πύργο με 300 σκαλιά και θέα στις στέγες της πόλης…

Ο Καθεδρικός ναός της Σιένα, το Duomo αποτελεί εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής. Μην μείνετε στο εξωτερικό του, επισκεφθείτε και το εσωτερικό που είναι εξίσου εντυπωσιακό! Μέσα θα συναντήσετε έργα του Donatello, Bernini και Michelangelo.

Τα τοπικά bars είναι πολύ χαριτωμένα ενώ η κουζίνα της Τοσκάνης είναι απίθανη και πολύ κοντά σε οικείες γεύσεις… Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικό κρασί, θα σας κλέψει την καρδιά! Επίσης, γευτείτε το τοπικό γλυκό, panforte, που υπάρχει σε όλους τους φούρνους και είναι με ξηρούς καρπούς, μέλι και αποξηραμένα φρούτα.

Τη Σιένα, την περπατάς, δεν γίνεται αλλιώς και δεν θέλεις να γίνει αλλιώς… Στη βόλτα σας αυτή στα άπειρα και υπέροχα στενά της πόλης, που χαρακτηριστικά δημιουργούν αψίδες μεταξύ των κτηρίων, θα ανακαλύψετε μαγαζάκια για ποτό και φαγητό!

Πώς θα πάτε

Η Σιένα απέχει 1 ώρα από την Φλωρεντία, 4,5 ώρες από το Μιλάνο και 3 ώρες από τη Ρώμη οπότε αν βρεθείτε εκεί κοντά επισκεφθείτε την, δεν θα το μετανιώσετε… Μπορείτε να φτάσετε στη Σιένα με το τρένο και από την Πίζα και την Φλωρεντία, με αλλαγή στο Έμπολι. Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Σιένα βρίσκεται έξω από τα τείχη της πόλης, και με ταξί ή λεωφορείο μπορείτε να την προσεγγίσετε εύκολα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: travelstyle.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.