ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Σκύρος: Το πανέμορφο νησί των Σποράδων που πρέπει να επισκεφθείς φέτος το καλοκαίρι (φώτο)

Είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ορεινή, ειδικά στα νοτιοανατολικά όπου βρίσκονται τέσσερα βουνά της

Σκύρος: Το πανέμορφο νησί των Σποράδων που πρέπει να επισκεφθείς φέτος το καλοκαίρι (φώτο)

Η Σκύρος είναι ένα πανέμορφο νησί των Σποράδων, το οποίο πρέπει να επισκεφθείς φέτος το καλοκαίρι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μυθολογία, στο νησί πέθανε ο μυθικός βασιλιάς Θησέας.

Και είναι το μέρος όπου πάλι σύμφωνα με τον μύθο, η Θέτις προσπάθησε να κρύψει τον γιο της Αχιλλέα για να μην μπορέσει να πάει να πολεμήσει στην Τροία.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Σκύρος ή Χώρα, στην ανατολική ακτή, που αγναντεύει το Αιγαίο πάνω από τον λόφο του κάστρου, όπου είναι χτισμένη.

Στην κορυφή βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου ενώ στη Χώρα διασταυρώνονται λιθόστρωτα σοκάκια που περνούν από λευκά σπίτια με σκαλιστά σκυριανά έπιπλα και κεραμικά. Εντυπωσιακή είναι η θέα από την πλατεία με το άγαλμα του Βρετανού φιλέλληνα Ρούπερτ Μπρουκ.

Η Σκύρος είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ορεινή, ειδικά στα νοτιοανατολικά όπου βρίσκονται τέσσερα βουνά της.

Στα δυτικά σχηματίζονται οι όρμοι Καλογριάς, Πεύκου, Αγίου Νικολάου και Τριστόμου. Στη δυτική ακτή βρίσκεται και το λιμάνι του νησιού, η Λιναριά.

Εννοείται πως το σήμα κατατεθέν του νησιού είναι τα περίφημα σκυριανά αλογάκια, που σήμερα αποτελούν προστατευόμενο είδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.