ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

«Το νησί των νεκρών»: Το μικρό νησάκι που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μονεμβασιά (βίντεο)

Η ιστορία του Αγίου Φωκά, «του κηπουρού των ψυχών»

«Το νησί των νεκρών»: Το μικρό νησάκι που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μονεμβασιά (βίντεο)

Γνωρίζατε πώς λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μονεμβασιά, βρίσκεται ένα μικρό νησάκι που έχει ονομαστεί ως «Το νησί των νεκρών»;

Αρχικά, πρόκειται για ένα μικροσκοπικό νησί, στο χωριό Άγιος Φωκάς, το οποίο συνδέεται με την ξηρά με έναν στερεό «διάδρομο» που οδηγεί σε αυτό.

Εκεί δεσπόζει ένα μικρό, λευκό εκκλησάκι, επίσης αφιερωμένο στον Άγιο Φωκά, «ο κηπουρός των ψυχών», όπως αναφέρεται από τους Χριστιανούς, καθώς στον κήπο του, όσο ζούσε, φιλοξενούσε κάθε ταξιδιώτη που χρειαζόταν κάπου να μείνει, είτε ήταν πλούσιος είτε φτωχός.

Η ιστορία του Αγίου Φωκά, «του κηπουρού των ψυχών»

Ο Άγιος Φωκάς, επίσης, εκτελέστηκε κατά το διωγμό των Χριστιανών από τους ειδωλολάτρες. Όταν ο ίδιος έμαθε ότι ερχόταν η ώρα να τον συλλάβουν, βγήκε από το σπίτι του για να σκάψει και να ετοιμάσει τον τάφο του και την επόμενη μέρα φανέρωσε στους στρατιώτες ποιος είναι.

Ως εκ τούτου, ακόμα και ο άγιος- προστάτης του «Νησιού των Νεκρών», σίγουρα δεν έχει επιλεγεί τυχαία.

Οι «μόνιμοι κάτοικοι» του νησιού είναι, φυσικά, μερικοί τάφοι που περιτρυγιρίζουν το εκκλησάκι.

Αν και δεν αποτελεί περιζήτητο τουριστικό αξιοθέατο, το νησάκι είναι το μόνο στο είδος του σε όλη την Ελλάδα, αναφέρει βίντεο της ομάδας Up Stories, η οποία έχει εντρυφήσει στην ιστορία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολουθεί το βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.