Ο γαστρεντερολόγος Σάραμπ Σέθι από την Καλιφόρνια, μέσω ενός σχετικού βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok απάντησε ότι η τεκίλα είναι το πιο «υγιεινό» ποτό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά.
Αν και ξεκαθαρίζει πως κανένα ποτό δεν έχει θετικά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία, διατείνεται πως η τεκίλα έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.
«Η τεκίλα παρασκευάζεται από το φυτό αγαύη, το οποίο είναι χαμηλό σε ζάχαρη και υδατάνθρακες.
Σε αντίθεση με τα άλλα ποτά που αποστάζονται από σιτηρά, η τεκίλα είναι φυσικά απαλλαγμένη από γλουτένη» δήλωσε στο σχετικό βίντεο.
Τον επιστημονικό συλλογισμό του γαστρεντερολόγου, έρχεται να επιβεβαιώσει η σχετική μελέτη Μεξικανών ερευνητών, από το Centro de Investigación y de Estudios Avanzados Biotechnology and Biochemistry Irapuato.
Οι συγκεκριμένοι ερευνητές διαπίστωσαν πως η αγαύη στην τεκίλα είναι μη πεπτόμενη και έτσι δεν ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τόσο πολύ όσο άλλα ποτά.