ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Emmy 2024: Κυριάρχησε η ιαπωνική σειρά «Shōgun» με 18 βραβεία και 25 υποψηφιότητες (βίντεο)

Το «Shōgun» είναι μία σειρά που περιγράφει τη φεουδαρχική Ιαπωνία του 17ου αιώνα, εν μέσω εμφυλίου πολέμου

Emmy 2024: Κυριάρχησε η ιαπωνική σειρά «Shōgun» με 18 βραβεία και 25 υποψηφιότητες (βίντεο)

Η ιαπωνική τηλεοπτική σειρά «Shōgun» σάρωσε στις κατηγορίες δραματικών σειρών στα βραβεία «Emmy 2024» που απονεμήθηκαν την Κυριακή (15/9), κατακτώντας 18 βραβεία και έχοντας, συνολικά, 25 υποψηφιότητες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το NBC News, το «Shōgun» είναι μια σειρά που περιγράφει τη φεουδαρχική Ιαπωνία του 17ου αιώνα που βρίσκεται εν μέσω εμφυλίου πολέμου.

Μάλιστα, η σειρά παραλίγο να κάνει ρεκόρ Emmy φέτος με 25 συνολικά υποψηφιότητες.

Αυτό έχει ξεπεραστεί μόνο μία φορά:

Το 2019 όταν το «Game of Thrones» είχε 32 υποψηφιότητες.

«Ήταν ένα ονειρικό έργο Ανατολής – Δύσης με σεβασμό», δήλωσε ο Χιρογιούκι Σανάντα, ο οποίος υποδύεται τον Γιόσι Τορανάγκα, παραλαμβάνοντας το βραβείο καλύτεριτ πρωταγωνιστή δραματικής σειράς, προσθέτοντας:

«Και το “Shōgun” μού δίδαξε ότι όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται, μπορούμε να κάνουμε θαύματα».

Εκτός από τα μεγάλα βραβεία υποκριτικής, το «Shōgun» ήταν επίσης υποψήφιο για πολλά τεχνικά βραβεία, όπως σχεδιασμός παραγωγής, πρωτότυπη δραματική μουσική και κασκαντέρ.

Ως εκ τούτου, «έγραψε» ιστορία ως η πρώτη σειρά που κατέκτησε 14 βραβεία Emmy στις λεγόμενες τεχνικές κατηγορίες.

Η σειρά 10 επεισοδίων που δημιουργήθηκε από το FX, χρειάστηκε μια δεκαετία για να δημιουργηθεί και έκανε ρεκόρ πρεμιέρας σε όλες τις πλατφόρμες streaming, καθώς συγκέντρωσε 9 εκατομμύρια προβολές παγκοσμίως σε μόλις έξι ημέρες, σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία Disney, ξεπερνώντας την πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του «The Bear».

«Έκλαιγα πριν ανακοινωθεί το όνομά μου, είμαι χάλια σήμερα», δήλωσε η Άννα Σαουάι, παραλαμβάνοντας το βραβείο της για την καλύτερη ηθοποιό σε δραματική σειρά.

Σύμφωνα με το «Variety», η Άννα Σαουάι είναι η πρώτη Ασιάτισσα ηθοποιός που κερδίζει σε αυτή την κατηγορία, υποδυόμενη την Τόντα Μαρίκο, την οποία χαρακτήρισε «ρόλο ζωής», τονίζοντας:

«Αυτό είναι για όλες τις γυναίκες που δεν περιμένουν τίποτα και συνεχίζουν να αποτελούν παράδειγμα για όλους».

Μετά το «Squid Game», το «Shōgun»

Το «Shōgun» είναι η τελευταία ασιατική ξενόγλωσση σειρά που κάνει θραύση τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις διεθνείς αγορές.

Ακολουθεί το «Squid Game», μια νοτιοκορεατική σειρά του Netflix που, επίσης, «έγραψε» ιστορία στα Emmy το 2022.

Ο πρωταγωνιστής του «Squid Game», Λι Τζονγκ-τζε, έγινε ο πρώτος Ασιάτης που κέρδισε το βραβείο καλύτερου πρωταγωνιστή σε δραματική σειρά.

Ωστόσο, οι 25 υποψηφιότητες του «Shōgun» φέτος επισκιάζουν τις 14 υποψηφιότητες του «Squid Game» πριν από δύο χρόνια.

Οι ειδικοί του κινηματογράφου λένε ότι οι Αμερικανοί πλέον παρακολουθούν πιο πρόθυμα ξενόγλωσσες παραγωγές, διαβάζοντας υπότιτλους κατά τα τελευταία χρόνια.

Ο Χιρογιούκι Σανάντα, ο οποίος μίλησε στα Ιαπωνικά όταν παρέλαβε το βραβείο καλύτερου δράματος, ευχαρίστησε όσους κληρονόμησαν τις ιστορίες της εποχής των σαμουράι «μέχρι τώρα», προσθέτοντας:

«Το πάθος και τα όνειρα που κληρονομήσαμε από εσάς, έχουν διασχίσει ωκεανούς και σύνορα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.