
Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» άφησε εποχή στην ελληνική τηλεόραση με επεισόδια της αγαπημένης σειράς να προβάλλονται μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, όπως σχεδόν σε όλες τις ταινίες και σειρές δεν έλειψαν τα μικρά λαθάκια στην σκηνοθεσία.
Το καλογραμμένο της σενάριο, η άψογη, «σφιχτή» σκηνοθεσία και- ίσως πάνω από άλλο- το εκπληκτικό κάστινγκ που χάρισε ρόλους καριέρας σε όλους τους συντελεστές (προεξαρχόντων, φυσικά, του Χάρη Ρώμα και της Ελένης Ράντου, έστω κι αν δεν ήταν αυτή η πρώτη επιλογή για να υποδυθεί τη Βλαχάκη!) οδήγησαν σε ένα σπάνιο αποτέλεσμα, που άγγιξε τα όρια του τέλειου.
Αυτό γιατί μέχρι και σε ένα τόσο προσεγμένο σήριαλ όπως αυτό υπήρχαν αστοχίες.
Κι όταν λέμε «αστοχίες», εννοούμε πράγματα που διέλαθαν την προσοχή τόσο του σκηνοθέτη όσο και των σεναριογράφων!
Αυτό δεν είναι άλλο από: το πακέτο με τα τσιγάρα!
Ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός του Ιωάννου ήταν, στη σειρά, επίκουρος καθηγητής της Βυζαντινολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ένας από τους δύο κληρονόμους του Νεοκλασικού στη Σπύρου Λούη στο Μαρούσι.
Ένας άνθρωπος πολύ αυστηρών αρχών που δεν άφηνε κανένα περιθώριο για «ένοχες απολαύσεις» και ήθελε τα πάντα να είναι σε τάξη και μέσα σε κουτάκια.
Επομένως, ο Κ.Κατακουζηνός θα ήταν αδύνατον να καπνίζει, σωστά;
Ολόσωστα- μόνο που ο Χάρης Ρώμας υπήρξε μανιώδης καπνιστής για 30 ολόκληρα χρόνια («Κάπνιζα τρία πακέτα των 25 τσιγάρων», θα έλεγε σε συνέντευξή του, στην οποία αναφερόταν στο πώς βρήκε τη δύναμη να το κόψει μαχαίρι το 2016) και ενίοτε άφηνε το πακέτο του στο γραφείο του καθηγητή!
Φυσικά μπροστά στο πόσο άρτια δομημένο ήταν το «Κωνσταντίνου και Ελένης» αυτό αποτελεί πταίσμα που συγχωρείται το άλλο δευτερόλεπτο, όμως δεν παύει να είναι απορίας άξιο πώς ξέφυγε από τον σκηνοθέτη και πώς τη… γλύτωσε στο μοντάζ.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.