Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», έχει καταφέρει να εξιχνιάσει πλήθος υποθέσεων εξαφάνισης αλλά και εγκλημάτων.
Οι πιο συγκλονιστικές περιπτώσεις περιλάμβαναν συνεντεύξεις με δολοφόνους που μίλησαν δημόσια, παριστάνοντας τους αθώους.
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Υπόθεση Καρολάιν Κράουτς
Ο πιλότος που δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν στην υπόθεση των Γλυκών Νερών εμφανίστηκε αρχικά ως συντετριμμένος σύζυγος, ζητώντας βοήθεια για την εξιχνίαση της “εισβολής ληστών”. Σε επικοινωνία με την Αγγελική Νικολούλη, έπαιξε το ρόλο του θύματος. Ωστόσο, η έρευνα της εκπομπής συνέβαλε στην αποκάλυψη στοιχείων που οδήγησαν στην ομολογία του.
Ο Κώστας Πάσσαρης
Κατά τη διάρκεια έρευνας για την εγκληματική του δράση, η Αγγελική Νικολούλη είχε συνομιλήσει με τον Πάσσαρη σε τηλεφωνική επικοινωνία, όπου αυτός προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις του. Παρουσιάστηκε ως θύμα της κοινωνίας, ενώ στην πραγματικότητα είχε διαπράξει σειρά δολοφονιών και ληστειών.
Ο δράστης της υπόθεσης Γιακουμάκη
Στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους μίλησαν στην Αγγελική Νικολούλη, υποστηρίζοντας την αθωότητά τους. Ειδικά ένα πρόσωπο που φέρεται να ήταν ανάμεσα στους βασικούς εκφοβιστές του Γιακουμάκη, είχε εμφανιστεί ως αθώος, προσπαθώντας να αποσείσει ευθύνες.
Ο Δάνος Μ., ο δολοφόνος της Κικής Κούσογλου
Η εκπομπή ασχολήθηκε με την εξαφάνιση γυναίκας, όπου ο σύζυγός της εμφανίστηκε στην εκπομπή, μιλώντας με ψυχραιμία για την εξαφάνισή της. Αργότερα αποδείχθηκε ότι είχε εμπλοκή στη δολοφονία της, και η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τη δολοφονία των παιδιών της στην Πάτρα, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη όταν η υπόθεση ήταν ακόμη στο στάδιο της έρευνας. Προσπάθησε να παρουσιαστεί ως θύμα των συγκυριών, αρνούμενη οποιαδήποτε ευθύνη. Η ψυχραιμία και η στάση της κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ενίσχυσαν την υποψία ενοχής.
Αυτές οι περιπτώσεις δείχνουν την ικανότητα της Αγγελικής Νικολούλη να προκαλεί συζητήσεις που οδηγούν σε αποκαλύψεις. Οι δολοφόνοι, με την αίσθηση ότι μπορούν να χειραγωγήσουν τη συζήτηση, συχνά πέφτουν σε αντιφάσεις ή παρέχουν στοιχεία που ενισχύουν τις έρευνες.